Sinikka Hurskainen ei lähde ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin

Pitkään ehdokkuuttaan miettinyt Hurskainen kertoo Uutisvuoksen haastattelussa, ettei asetu enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. SDP:n kansanedustaja Sinikka Hurskainen jysäytti maakunnallisen uutispommin keskiviikkona Uutisvuoksen haastattelussa. Hurskainen ilmoitti, ettei hän asetu enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Vielä talvella Hurskainen ilmoitti, että hän on käytettävissä ehdokkaana, Hurskainen on myös nimetty SDP:n Kymen piirin kansanedustajaehdokkaiden jäsenvaaliin.

– Kyllä tämä (vetäytyminen) oli harkittu ja pitkään harkittu teko. Minut valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran 1983. Olen ollut sen jälkeen kansanedustajana yhtä neljän vuoden vaalikautta lukuunottamatta. Eiköhän se työ tule nyt loppuun tehdyksi, Hurskainen sanoo.

Hurskaisen ilmoitus on saanut puhelimen pirisemään kotona Kissaniemessä. Palautetta ilmoituksesta on ropissut.

– Soittajat ovat toivoneet, että olisin vielä jatkanut. Ei tämä kyllä ole ollut pyytäjistä kiinni. On minua riittävästi pyydetty ehdokkaaksi.

Hurskainen ei kerro tai tiedä, mitä kansanedustajauran jälkeen tapahtuu. Ei edes sitä, haluaako hän ottaa osaa poliittiseen toimintaan maakunnallisella tai kunnallisella tasolla.

– Nykyinen kansanedustajakausi jatkuu pitkälle ensi kevääseen, katsotaan sitten, mitä elämä tuo tullessaan.

SINIKKA HURSKAINEN toimii tällä hetkellä Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana sekä neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen varapuheenjohtajana (varapresidenttinä).Lisäksi hän on neuvoston sosialistiryhmän varapuheenjohtaja.

Hurskainen pitää poliittisen uransa huipennuksena Euroopan neuvoston varapresidenttiyttä.

´

KUVATEKSTI

Arkisto/Pekka Hölkki

Sinikka Hurskainen ei enää asetu ehdolle eduskuntavaaleissa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen