Suunnistajat saivat oman sillan

Fin5 -suunnistusviikko alkaa huomenna Ruokolahdella. Jukajärven kisakeskuksen ainoa avoin kysymys on matkapuhelinverkon kapasiteetti. Mokkulalla surfaaminen halutaan mahdollisimman vähäiseksi.

Hannu Ojala

RUOKOLAHTI. Ratamestari Martti Asikaisen jalkojen alla 85 metrin ponttonisilta ei notku. Rannasta veteen tulevilla kaltureilla on kantavuutta kymmenen tonnia ja virtaponttoneilla 20 tonnia. Ylitys on tehty yhdeksästä palasta.

Suunnistajien askelille se antaa uudenlaista kaikua.

-Mattoja pitäisi vielä saada, että suunnistuskengät eivät luistele.

Tällekin pienelle ongelmalle on Asikaisella tarjota ratkaisu. Kisajärjestäjien varastoihin on kerätty käytöstä poistettuja teollisuudessa käytettyjä mattoja

Karjalan prikaatin pioneerikomppanian komennuskunnan työnäyte keskiviikkoiltana oli viimeinen silaus kisajärjestelyissä, jotka ovat jatkuneet jo kolme vuotta.

Puolustusvoimilta virka-apuna saatu silta kuvaa samalla Fin5-suunnistusviikon kokoluokkaa ja järjestäjien ennakkoluulottomuutta.

-Siltaa käytetään lähes joka päivä.

Joinakin päivinä reitit ohjataan Pitkälammen yli sillan kautta. Yhtenä päivänä lähtöpaikalle kuljetaan siltaa pitkin.

Asikainen tietää, että käyttöä löytyy vielä kisaviikon jälkeenkin.

-Kyläläiset pitävät sillalla onkimestaruuskilpailunsa.

Armeija käy hakemassa omansa pois heinäkuun lopussa.

Vuodesta 1977 suunnistusratoja suunnitellut Martti Asikainen sanoo valmistunutta kokonaisuutta uransa suurimmaksi urakaksi. Jukajärven maastosta on katsottu 450 rastipistettä, joita hakevat 92 sarjaan jakautunut kilpailijoiden ja kuntosuunnistajien joukko.

Kilpasarjoissa juoksee 3?300 suunnistajaa 24 maasta. Kuntosuunnistajien määrää ei vielä tiedetä, heitä ennakoidaan tulevan lähes tuhat.

Kisojen pääsihteeri Anssi Juutilainen on tehnyt laskutoimituksia viikon suoritteista.

-Koko viikon aikana Jukajärven alueella juostaan yhteensä 94 000 kilometriä ja tehdään 100 000 rastileimausta. Se on 100 000 onnistumisen kokemusta.

Pääsihteerin mietteet kisojen alla kohdistuvat matkapuhelinverkkoon.

-Alueella ei ole 3G-verkkoa. Jos matkapuhelimia käytetään paljon, kaikkien operaattoreiden verkot menevät tukkoon. Järjestäjien toivomus on, että kisojen aikana ei käytettäisi ainakaan nettiä.

Verkon tukkeutuminen haittaa kisajärjestäjien online-tulospalvelua ja väliaikatietojen saantia maastosta.

Juutilaisen mukaan alueen asukkaille ja kesäasukkaille on kerrottu tukkeutumisen vaarasta. He osaavat varautua tähän mahdollisuuteen.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Martti Asikainen ottaa tuntumaa Pitkälammen ylittävään ponttonisiltaan.

Fin5 Ruokolahti

12.-17.7.ti

Kilpailun järjestäjä SK-Vuoksi

Kilpailukeskus Jukajärvellä

Paikoitus kilpailukeskuksen pelloille

Linja-autokuljetukset päivittäin Jukajärvelle Imatran urheilutalolta Kisojen välipäivä keskiviikkona. Tuolloin Huippuliigan sprinttikilpailu, WRE ja MM -katsastus Imatrankoskella

Kirjoittaja:
Anna Onali