Wingo suunnittelee paluuta Lappeenrantaan

Holger Holmin mukaan lennoista on neuvoteltu Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöiden kanssa. Tom Hultinilla on asiasta eriävä näkemys.

Johanna Sjöholm

LAPPEENRANTA. Virtuaalilentoyhtiö Wingo Xprs myy taas lentoja Lappeenrannan ja Helsingin välille. Wingon kotisivuilta voi ostaa lippuja 16. elokuuta alkaen lähteville lennoille.

Varauspalvelun mukaan Wingo liikennöi Lappeenrannasta Helsinkiin ja takaisin arkisin kahdesti päivässä.

Ruotsalais-suomalainen Wingo aloitti lennot Lappeenrannan ja Helsingin välillä tammikuun alussa. Yhtiö jätti kuitenkin lentoja toistuvasti lentämättä, minkä takia Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt purki yhtiön kanssa tehdyn sopimuksen toukokuun loppupuolella.

Lentoyhtiön toimitusjohtajan Holger Holmin mukaan Wingo, Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt ja sen tytäryhtiö Fly Lappeenranta ovat nyt sopineet lentojen käynnistymisestä uudelleen.

– Toiminnan on tarkoitus jatkua syksyllä, todennäköisesti 16. elokuuta alkaen. Asia sovitaan lopullisesti ensi viikolla.

Purjehtimasta tavoitettu Holm ei halua kommentoida asiaa vielä enempää.

Kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin kertoo Etelä-Saimaalle tekstiviestitse, ettei Kaupunkiyhtiöt tai Fly Lappeenranta ole sopinut eikä edes neuvotellut Wingon kanssa lentojen jatkamisesta.

– Wingo voi tietysti lentää, jos haluaa. Ei siihen ainakaan kaupungin lupaa tarvita, Hultin kirjoittaa.

Viime vuoden lopulla Fly Lappeenranta solmi Wingon kanssa vuoden mittaisen sopimuksen Lappeenranta-Helsinki-lentojen hoitamisesta, koska halusi turvata Helsingin-lentojen tulevaisuuden.

Fly Lappeenranta sitoutui maksamaan Wingolle lennoista yhteensä 100 000 euroa.

Fly Lappeenrannan toimitusjohtaja Juha-Pekka Paananen kertoo, että yhtiöllä on vielä voimassa Wingon kanssa sopimus lentoyhtiön puhelinpalvelun hoitamisesta. Sopimus umpeutuu heinäkuun lopussa.

– Emme ole sopineet lentojen jatkumisesta. Olemme sanoneet Wingolle, että asioista voi keskustella, jos yhtiö hoitaa auki olevat velvoitteensa. Ennen sitä ei tapahdu mitään.

– Mutta sanotaan näin, että se [lentolippujen myyminen] tietysti kertoo, että Wingolla on halu jatkaa lentoja.

Paananen sanoo, ettei ole keskustellut Holmin kanssa lentojen jatkamisesta sopimuksen irtisanomisen jälkeen. Hänen mukaansa ensi viikolle ei ole sovittu mitään tapaamista.

Wingo ei tarvitse lentojen aloittamiseen kaupungin lupaa, ellei yhtiö halua toimintaan rahallista tukea.

Suomen lentoasemia hallinnoivalla Finavialla ei ole lentojen käynnistämisestä vastaan sanottavaa, koska Wingon lupa-asiat ovat kunnossa. Yhtiö liikennöi yhä Turku-Tampere-Oulu-reitillä.

– Wingo itse päättää lennoistaan. En ole kuullut heistä mitään kesän aikana, Lappeenrannan lentoaseman päällikkö Petteri Lehti kertoo.

Juha-Pekka Paanasen mukaan on periaatteessa mahdollista, että kaupunki tekisi vielä Wingon kanssa uuden lentosopimuksen.

– Aina asioista voi keskustella. Tällä hetkellä näköpiirissä ei kuitenkaan ole, että he jatkaisivat lentoja. Valitettavasti ei ole.

Hultinin mielestä Helsingin-lentojen käynnistyminen tauon jälkeen olisi myönteinen uutinen.

– Liikenne Lappeenrannan ja Helsingin välillä on sinänsä tervetullutta Wingon tai jonkun muun toimesta, Hultin kirjoittaa.

KUVATEKSTI

Arkisto/Seppo Rautiovaara

Wingo aloitti lennot Lappeenrannan ja Helsingin välillä tammikuussa. Yhtiö perui lentoja kevään mittaan toistuvasti, ja lopetti liikennöinnin reitillä kokonaan toukokuussa.

Kirjoittaja:
Johanna Sjöholm