Kasvihuoneiden laseista meluvalli Koivukeskukseen

Ruokolahden kunta ja Etelä-Karjalan säästöpankki neuvottelevat edelleen kasvihuoneiden alueen kaupasta.

Tenho Tiilikainen

RUOKOLAHTI. Etelä-Karjalan säästöpankki on hakenut ympäristölupaa jätelasin sijoittamisesta Puntalan teollisuusalueelle (entinen Koivukeskus) rakennettavaan meluvalliin. Lasia pankin omistuksessa on tuhansia kiloja, kymmeniä kuutiometrejä.

Pankki omistaa entisen Jaakkiman kristillisen kansanopiston puutarhan tontin Ruokolahden Pappilanlahden rannalla. Pystyssä on vielä puolenkymmentä lasitettua, tosin suureksi osaksi rikki olevaa kasvihuonetta, toimistorakennus ja rivitalo.

Pankki ja Ruokolahden kunta ovat kesästä lähtien neuvotelleet tonttikaupasta, mutta valmista ei ole vielä tullut. Parin hehtaarin tontin hinnasta ei ole löytynyt yhteisymmärrystä. Molempia osapuolia arveluttavat kasvihuoneiden purkamisen ja mahdollisten maaperän vaihdon kustannukset.

– Jos kunta ostaisi tontin nykyisessä kunnossa, niin se olisi tontin hintaa laskeva asia. Jos me taas myymme tontin puhdistettuna, niin toki tämän täytyy myös nostaa tontin hintaa, pankinjohtaja Pekka Ruokonen muotoilee.

KASVIHUONEIDEN runko on metallia, jolle kyllä löytyy ostaja ja jopa maksaja. Lasi on ollut ongelmana.

Nyt tähän ongelmaan on etsitty ratkaisua meluvallista. Lasista ja sorasta tehtävää meluvallia on Ruokolahden kunnan esityksestä suunniteltu Puntalan teollisuusalueen rautatien puoleiselle osalle. Tällöin myös Puntalan asuntoalueelle teollisuusalueelta kuuluva melu alenisi.

Ruokonen ja Ruokolahden kunnanjohtaja Vesa Jäppinen uskovat, että tonttineuvottelut etenevät pikkuhiljaa syksyn aikana. Kuntaa alue kiinnostaa erityisesti siksi, että se toisi ainakin hetken helpotuksen keskustaajaman omakotitonttien pulaan.

– Nopeaa ratkaisua tonttipulaan ei ole odotettavissa. Menee varmaan parhaassakin tapauksessa pari vuotta ennen kuin alueelle päästään rakentamaan, vaikka tonttineuvottelut ja kaavamuutos menisivätkin jouhevasti läpi, Jäppinen sanoo.

KUVATEKSTI

Tenho Tiilikainen

Asuntoalueeksi suunniteltu puutarhan tontti on paraatipaikalla Ruokolahden keskustaajamassa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen