NST loikkaa kohti liigaa

Lappeenrantalaiset haluavat pysyvästi takaisin miesten salibandyliigaan. Menestysresepti on toiminnan tehostaminen ja uusien johtavien pelaajien kasvattaminen.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. NST on kääntänyt putoamisen miesten salibandyliigasta vahvuudekseen. Sekavan ja pettymykseen päättyneen kauden jälkeen lappeenrantalaisseuran pelaajistoa ja valmennusta on voitu tuulettaa kunnolla.

Muutosten taustalla on palava halu rakentaa Etelä-Karjalaan uusi miesten liigajoukkue kestävälle pohjalle.

– Monilla joukkueilla on käynyt niin, että liigasta pudotessa toiminnan taso on laskenut kuin lehmän häntä. Täällä vain otettiin tapahtuneesta oppia, napattiin itseämme niskasta kiinni ja käytiin paiskimaan tuplasti enemmän hommia, NST:n kapteeni Toni Kokkonen sanoo.

– Aika monta vuotta mentiin samoilla naamoilla pelaajien ja taustojen puolella. Nyt muutoksia on tullut paljon. Pääsemme lähtemään kauteen puhtaalta pöydältä ja motivaatio on sen mukainen.

NST HALUAA nousta takaisin miesten salibandyliigan heti ensi yrittämällä. Tavoite on realistinen, sillä NST:n varsin hyvin koossa pysynyt runkomiehistö on ykkösdivisioonaan kivenkova. Kokkosen ohella hyökkääjistä Ville Aapro ja Lasse Kosonen pystyvät miehittämään pistepörssin kärkisijat ehjänä pysyessään.

Itälohkon voittotaistelussa NST:n päähaastajat lienevät Oulun Luistinseura ja keravalainen SC Kaneetti.

– Runkosarjassa on 28 ottelua. Suurin haaste on, että pystymme säilyttämään pelin tason ottelusta toiseen. Tiedän, että meidän pelaajilla pystytään pelaamaan hyvää ja voittavaa salibandya, kun pelaamme parhaalla mahdollisella tasolla, päävalmentaja Simo Ruuskanen linjaa.

NOUSUN LISÄKSI NST:n tavoitteena on jatkaa nuorten pelaajien sisäänajoa edustusjoukkuetasolle.

– Nyt rakennetaan uutta joukkuetta ja sille uusia vastuunkantajia, Ruuskanen sanoo.

– Kokoonpanon täydentäminen omista junioreista on oikeastaan uusi toimintatapa täällä. Ennen on käytetty tarpeen vaatiessa vanhempia pelimiehiä ja revitty niitä mistä milloinkin.

NST:N poikajuniorit kahmivat takavuosina 15 SM-mitalia. Saldo ei ole kasvanut neljään vuoteen, ja vanhat mitalistit ovat hajaantuneet pelaamaan ympäri Suomea.

Ruuskanen uskoo, että Lappeenrantaan on silti mahdollista kehittää joukkue, joka yltää liigaan ja siellä pudotuspeleihin.

– On meillä nuoria jätkiä mukana, jotka ovat muutaman vuoden päästä liigatasoa Nyt myös taustoja ollaan kehitetty sille tasolle, että jatkossa on mahdollista saada pelimiehiä muualta tännekin, Ruuskanen sanoo.

– Minusta on täysin realistinen tulevaisuudennäkymä, että Etelä-Karjalassa on yksi miesten joukkue liigassa, yksi ykkösdivisioonassa ja kakkosdivisioonassa muutama.

Salibandyn miesten 1. divisioonaa NST-Papas, Kajaani Lappeenrannan urheilutalolla lauantaina klo 14.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Puolustaja Aleksi Ikonen (hyppää) on yksi NST:n miesten divarijoukkueen monista 1990-luvulla syntyneistä pelaajista. Joukkueessa on säilytetty liigatason toimintakulttuuri putoamisen jälkeenkin, mikä näkyi myös tiistaisissa fysiikkatesteissä.

NST miehet

Maalivahdit: Jarkko Monthan, Jari Karhu, Olavi Esala

Puolustajat: Ville Suni (A), Risto Töllikkö, Anssi Tikkanen, Fabian Steiger (Sveitsi), Juha Ponkilainen, Aleksi Ikonen, Kaapo Savinainen, Jouko Sumen, Tomi Turunen, Lasse Pynnönen

Hyökkääjät: Joonas Puhakka, Lasse Kosonen, Toni Kokkonen (C), Janne Kytösalmi, Ville Aapro (A), Oskari Kangas, Jarkko Nurmela, Niklas Santala, Tatu Könönen, Harri Leppänen, Sauli Hynynen 1. divisioonan itälohkon muut joukkueet: Porvoon Salibandyseura, SC Kaneetti (Kerava), ÅIF (Sipoo), Oulun Luistinseura, Sbandy (Lahti), FC Vaajakoski, Kellon Lyönti (Haukipudas), Erä-Akatemia (Helsinki), Papas (Kajaani)

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen