Vanha kippari palasi Namikaan

Pasi Riihelä palaa Namikan avuksi korisliigaan. Yrittäjänä työskentelevä Riihelä puhkuu peli-intoa ja pyrkii sovittamaan työn ja pelaamisen sopivaan suhteeseen.

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Loukkaantumisten rasittama Namikan koripallomiehistö sai maanantaina tutun ja turvallisen vahvistuksen riveihinsä. Joukkueen pitkäaikainen kapteeni Pasi Riihelä palasi Namikan paidassa koripalloparketeille harjoitusottelussa KTP:tä vastaan.

— Viime keväänä pelit päättyivät juuri siinä vaiheessa, kun aloin saada kunnon tuntumaa pelaamiseen. Siitä on nyt hyvä jatkaa, sanoo 35-vuotias Riihelä, joka teki viime kaudella come backin korisliigaan Kouvojen joukkueessa.

Pasi Riihelä lopetti koripallon pääsarjatasolla toissa keväänä akillesjänneleikkauksen jälkeen. Pitkät työpäivät kahvilayrittäjänä veivät ajan koripallolta, mutta mieli palaa edelleen takaisin kentälle.

— Niin kauan kuin olen Lappeenrannassa ollut, sydämeni on sykkinyt Namikalle ja niin se tekee vieläkin. Haluan auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja pyrin pääsemään kauden aikana mahdollisimman moniin peleihin mukaan, Namikan harjoituksissa viime viikkoina mukana ollut Riihelä korostaa.

NAMIKAN puheenjohtaja Pekka Hakkarainen on käynyt Pasi Riihelän kanssa neuvotteluja pelisopimuksesta, mutta lopulliset ehdot ovat vielä sopimatta.

— Riippuu siitä, missä kunnossa Pasi lopulta on ja paljonko häneltä aikaa liikenee koripallolle. Me tarvitsemme joukkueeseen vahvistuksia, emme miehiä penkille, Hakkarainen muotoilee.

Pasi Riihelä uskoo, että hänestä löytyy apua joukkueelle etenkin oman pään korinaluspelissä ja levypallokamppailuissa.

— En ole vielä päässyt tämän uuden joukkueen kanssa kunnon joukkueharjoituksiin, koska kolmas amerikkalainenkin tuli vasta perjantaina Suomeen. Minulla on kova into olla mukana rakentamassa uutta joukkuetta, Riihelä sanoo intoa puhkuen.

NAMIKAN valmentaja Jarmo Laitinen sanoo, että Pasi Riihelää tarvitaan joukkueen avuksi etenkin alkukaudesta. Loukkaantumiset ovat koetelleet joukkuetta rankasti ja uusien amerikkalaisten ajaminen sisään joukkueeseen on vasta alussa.

— Meillä on viime kauden liigaryhmästä nyt pelikunnossa oikeastaan vain Tuukka Kulha ja Aleksi Koskinen, jotka molemmat pelasivat otteluja alle 10 minuutin keskiarvolla.

— Pasin kokemusta tarvitaan, mutta eihän hänestä enää parhaiden vuosien tasoista ammattilaista odoteta. Katsotaan nyt, kuin paljon Pasilta riittää aikaa ja energiaa koripallolle ja kuinka hän pystyy meitä auttamaan, Laitinen ennakoi.

NAMIKAN tärkeistä pelaajista jalkaleikkauksesta toipuvat vielä Sami Pekkola ja Viljami Vanjoki. Jarmo Laitisen arvion mukaan kumpikaan pelaajista ei ehdi mukaan korisliigan avauspeleihin, mutta Pekkolaa odotetaan mukaan jo sarjan alkuvaiheisiin.

— Vanjoki saattaa olla isompi kysymysmerkki. Seuraava lääkärintarkastus on syyskuun puolivälissä, Laitinen kertoo.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Namikan menestysvuosien tärkein pelaaja Pasi Riihelä palasi maanantaina joukkueeseen runsaan vuoden tauon jälkeen ja kuunteli valmentaja Jarmo Laitisen ohjeita aikalisällä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen