Jäkköjen kangaspuut vaihtuivat nukkekoteihin

Vuoden yrittäjä

Anne Kokkonen

SAVITAIPALE. Nellie Jäkön haave pienestä kaupasta metsän keskellä toteutui viimeistä piirtoa myöten. Kaulion vanhalla koululla Savitaipaleella hyllyt notkuvat suloisten nukkekotitarvikkeiden painosta.

-Kaikki alkoi kolme vuotta sitten, kun lapsenlapsi soitti ja kysyi, voisiko pappa rakentaa hänelle nukketalon. Menin nettiin ja löysin sieltä kokonaisen nukkekotimaailman, Jäkkö kertoo.

Savitaipaleen vuoden yrittäjiksi valitut Jäköt toteuttavat nyt pienten ja isojen tyttöjen unelmia. Talot voi sisustaa viktoriaaniseen, amerikkalaiseen tai huippumoderniin tyyliin, ja sen vähän mitä ei valmiina saa, Nellie Jäkkö opettaa itse tekemään.

-Netti tuo meille asiakkaita ulkomaita myöten. Liikkeeseenkin tullaan Helsingistä ja Tampereelta asti, Jäkkö kertoo.

ALUNPERIN Jäkköjen Finn-Aimo Oy päätyi Kauliolle valmistaakseen kangaspuita. Ostajien kiinnostus kuitenkin tyssäsi 1990-luvun lamaan, ja Jäköt löysivät myyntiartikkelikseen nappikoneet sekä pöytätennistarvikkeet. Vuosien varrella valikoimaan on kuulunut monenlaista muutakin nuorisotarviketta.

Jäköt ovat jo saavuttaneet eläkeiän, mutta työnteon lopettamisesta ei edes keskustella. Tiimityö pelaa saumattomasti, kun Nellie ostaa ja myy ja puoliso Aimo Jäkkö huolehtii pakkaamisesta sekä kuljetuksista.

-Jatkamme tätä, kun meillä on kivaa, ja terveyttäkin riittää. Mitä muutakaan sitä tekisi, pitäisikö katsoa saippuaoopperoita, Nellie Jäkkö toteaa.

KUVATEKSTI

Anne Kokkonen

Nellie ja Aimo Jäkkö viihtyvät hyvin nukkekotien miniatyyrimaailmassa. Osan taloista Aimo Jäkkö kokoaa valmiiksi asiakkaille.

FINN-AIMO OY

Savitaipaleen vuoden yrittäjä 2010.

Harjoittaa nuorisotilatarvikkeiden ja nukkekotien tuontia ja jälleenmyyntiä.

Omistajat Nellie ja Aimo Jäkkö.

Ei ulkopuolisia työntekijöitä.

Perustettu 1977.

Liikevaihto 180 000 euroa (2009).

Liikevoitto noin 5 000 euroa (2009).

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen