Rauhan ensimmäinen ravintola valmistuu ensi kesään mennessä

Yrittäjät ovat alkaneet kiinnostua Rauhan mahdollisuuksista.

LAPPEENRANTA. Rauhan alue kiinnostaa yrittäjiä. Ensi kesäksi sataman vanhaan pesularakennukseen valmistuvat tilat ensimmäiselle ravintolalle. Yksi lähituotteita kauppaava nettiyritys on jo aloittanut, ja muita on tulossa.

— Vuoden päästä täällä on varmaan useita eri palveluntuottajia. Kylpylähotellin läheisyyteen Setälän viereen suunniteltu erikoismyymälöille ja toimistoille tarkoitettu toimitilarakennus lähtee varmaan myös liikkeelle, projektijohtaja Jari Mutikainen Miriensis Oy:stä kertoo.

Toimitilarakennukseen on mahdollista sijoittaa esimerkiksi päivittäistavarakauppa.

— Mikään kaupan ketju ei vielä ole ollut yhteydessä, mutta yksityiset toimijat ovat olleet kiinnostuneita aloittamaan elintarvikekioskin tyyppisten palvelujen tarjoamisen.

Alueella on valmiina tällä hetkellä runsaat 40 huoneistoa. Rakenteilla on parikymmentä uutta kohdetta, jotka valmistuvat tämän vuoden puolella.

Vuoden kahden viimeisen kuukauden aikana käynnistetään toistakymmentä pientalotyyppistä lomahuoneistoa.

Pidemmällä tähtäimellä Holiday Club alkaa rakentaa 65 huonetta käsittävän kerrostalotyyppisen rakennuksen lisäksi pariakymmentä pientalolomahuoneistoa. Näiden lisäksi ensi vuoden aikana käynnistyy noin sadan huoneiston rakentaminen.

— Tahti on aika kova. Kylpylän avautumisen myötä ensi syksynä lähipalvelut paranevat selvästi, ja se innostaa investoimaan tänne.

Miriensis rakentaa tällä hetkellä Marina Village -huoneistoja, joita on 12 valmiina ja 12 tekeillä. Syksyn mittaan käynnistyy vielä uusien rakentaminen. Sen lisäksi Miriensis rakentaa Rauhan ja Tiurun välisellä Vipelen alueella.

Rakennusliike Evälahden suunnitelmissa on rakentaa neljäkerroksinen loma-asuinrakennus Rantalan läheisyyteen. Taloon on tulossa viitisentoista suurta huoneistoa.

Kiinnostusta huoneistoihin on ollut. Miriensis myy myös vuokrattavat asunnot yksittäisille kuluttajille tai sijoittajille, jotka antavat huoneistoja edelleen vuokrattavaksi.

Valmiista huoneistoista vain yksi on myymättä. Miriensiksellä on ennakkovarauksia myös huoneistoihin, joiden rakentaminen on vasta käynnistymässä.

Lomahuoneistojen vuokralaisia on tullut kotimaan lisäksi Venäjältä, Ruotsista, Norjasta, Baltian maista.

— Muutama keskieurooppalainenkin on tänne löytänyt.

Uusi paikka vaatii kovaa markkinointia. Käyttöastetta ei nosteta hetkessä.

— 2008 kesällä täällä ei ollut yhtään huoneistoa, ja tällä hetkellä on yli 200 vuodepaikkaa.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen