Huhtiniemen kylpylähotellin rahoitus on varmistunut

Hanke luvataan esitellä julkisuuteen joulukuussa. Valtuusto pääsee ottamaan asiaan kantaa kesän kynnyksellä.

Timo Laitakari

LAPPEENRANTA. Huhtiniemen kylpylähotellihankkeen sopimusneuvottelut ovat loppusuoralla ja rahoittajat on löydetty. Näin kertoo Lappeenrannan keskustan kupeeseen matkailukeskittymää valmistelevan Conte Investin toimitusjohtaja Janne Mäenpää.

Mäenpää ei halua kertoa vielä rahoittajien nimiä, mutta rahoitus on hänen mukaansa sovittu. Kyse on suomalaisista sijoittajista.

Kaupungin ja Conte Investin neuvottelut alueen kaavasta ja täytäntöönpanosopimuksesta ovat Mäenpään mukaan auki enää muutaman pienen yksityiskohdan osalta. Hän uskoo, että ne ratkeavat lähipäivinä.

Mäenpää arvioi, että hanke ja sen rahoittajat voidaan esitellä kokonaisuudessaan julkisuudelle vielä joulukuun alkupuolella. Investoinnin kokonaisarvo on hänen mukaansa noin 50 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan kaupunginsihteeri Juha Willberg vahvistaa, että asiat ovat pientä hiomista vaille valmiita. Neuvotteluissa on hänen mukaansa viilailtu lähinnä asemakaavan yksityiskohtaista sisältöä. Mihinkään perusasioihin ei tule muutoksia.

Virkamiesten ja Conte Investin neuvottelemat kaava- ja sopimusasiat tulevat vielä normaaliin luottamusmieskäsittelyyn. Asemakaavan valmistelu vie Willbergin mukaan sen verran aikaa, että valtuuston päätettäviksi asiat tullevat vasta alkukesällä.

Mäenpään mukaan Huhtiniemeen on kaupungin kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen tulossa hyvin pitkälti samankaltainen kaava, jota pari vuotta sitten esiteltiin. Kaavaan on edelleen varattu 4?000 neliömetriä tilaa hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palveluille, ja kaava mahdollistaa noin 180 hotellihuoneen rakentamisen.

Kylpylähotellista on aiempien suunnitelmien mukaan tulossa pilvenpiirtäjämäinen ja vähintään 16-kerroksinen.

Alun perin Huhtiniemeen oli tarkoitus rakentaa kylpylähotellin ja lomaosakkeiden kupeeseen myös monitoimihalli. Tämä on kuitenkin jäänyt pois suunnitelmista. Sen sijaan rakennetaan Mäenpään mukaan jotain muita kylpylähotellia tukevia palveluita.

Hallin yli vedettiin ruksit, koska vieressä jo on Huhtiniemen liikuntakeskus, jonka palvelut ovat myös kylpylähotellin asiakkaiden käytettävissä.

Conte Investin ja kaupungin neuvottelut hankkeesta ovat kestäneet pitkälti kolmatta vuotta. Kaupunginsihteeri Willbergin mukaan kaupungin puolelta valmius sopimukseen tekemiseen on ollut jo pitkään ja viivytys on tullut Conten puolelta.

Jo 2008 Conte antoi ymmärtää, että hankkeen rahoitus on kunnossa. Jostain syystä rahoitusta ja kylpylähotellin operaattoria koskevat neuvottelut ovat venyneet.

Hanke tuli julkisuuteen kesällä 2008. Saman vuoden elokussa kaupunginvaltuusto hyväksyi Conte Investin kanssa tehdyn yhteistoimintasopimuksen Huhtiniemen alueen kehittämisestä.

Conte Invest

Lappeenrantalainen sijoitusyhtiö.

Perustettu 2006.

Harjoittaa kiinteistösijoitusta ja kiinteistöjen jalostusta.

Toimitusjohtaja Janne Mäenpää

Yhtiön omistavat Mäenpään ohella Karelia Linesin toimitusjohtaja Saku Hyttinen ja Autopointsin toimitusjohtaja Markku Rusanen. Pienellä osuudella mukana on myös hankolainen yrittäjä Jan Westerling.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari