Palloliitto perui akatemiasarjan, mutta joukkueet haluavat pelata

Etelä-Karjalan futisakatemian joukkue ei halunnut jättää jo sovittuja otteluja pelaamatta. Maakunnan joukkueeseen on nyt saatu mukaan Imatran ja Joutsenon alueen B-juniori-ikäiset pelaajatkin.

Jarmo Hämäläinen

TALVIKAUTEEN valmistautuva Etelä-Karjalan futisakatemian B-juniori-ikäisten joukkue sai hiljattain ikäviä uutisia. Palloliitto on perunut tältä kaudelta valtakunnallisen talenttiakatemiasarjan, joka piti pelata eri puolilla Suomea halleissa ja lämmitettävillä tekonurmilla.

Etelä-Karjalan futisakatemiajoukkue vahvistui alkavaksi talvikaudeksi Imatran seudun B-juniori-ikäisillä jalkapallolahjakkuuksilla ja joukkue odotti alkavaa kautta innostuneena.

Etelä-Karjalan joukkueen piti pelata talenttiakatemiasarjaa kymmenen joukkueen B-lohkossa, jossa naapurijoukkueista ovat mukana MyPa, MP-, JIPPO- ja ja KymP-akatemiat sekä pitemmän reissun vastustajista mm. Hakan, Hämeenlinnan ja Itä-Vantaan akatemiajoukkueet.

— Olemme nyt sopineet oikeastaan kaikkien lohkon joukkueiden kanssa, että ottelut pelataan alkuperäisen aikataulun mukaan. Sarjan SM-tason status on poissa, mutta onneksi otteluja ei jouduttu perumaan. Se olisi kyllä ollut valtava pettymys, sanoo Etelä-Karjalan futisakatemian valmentajiin kuuluva Jukka Aallikko Imatran Palloseurasta.

ETELÄ-KARJALAN futisakatemian pohjaa vahvistettiin viime keväänä, kun Imatran Palloseuran B-juniorit saatiin mukaan akatemian toimintaan. Akatemiajoukkueessa pelaa nyt B-poikia PEPO/LJK:n, LAUTP:n ja IPS:n joukkueista.

— Harjoituksissa on ollut hyvin säpinää. Eri seurojen pelaajilla on luonnollisesti tarve näyttää osaamistaan myös muille, Aallikko kuvailee.

Futisakatemian joukkue harjoittelee yhdessä kerran viikossa ja pelejä kertyy talvikaudella näillä näkymin yhdeksän.

— Pelit ja harjoitukset painottuvat Lappeenrantaan jo senkin vuoksi, että Amiksen lämmitettävä tekonurmi on käytössä, mutta hyödynnämme harjoituksissa myös Imatran ja Joutsenon kenttiä, Jukka Aallikko kertoo.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Etelä-Karjalan futisakatemian harjoituksissa Lauritsalan tekonurmella valmentaja Jukka Aallikko ohjasi Samu Koikkalaista (vas.) , Jere Aallikkoa ja Valtteri Voutilaista.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen