Tykin koulusta väliaikainen päiväkoti

Tykin kouluun pitää rakentaa lisää wc-paikkoja, piha on aidattava sekä kalusteita ja välineitä hankittava.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan päiväkotirakentaminen ei pysy päiväkotipaikkojen kysynnän kasvun perässä. Muun muassa vanha Tykin puukoulu Armilan koulun vieressä on jouduttu ottamaan väliaikaiseen päiväkotikäyttöön. Koululla on jo pyöritetty 30 lapsen päiväkotia. Nyt kaupunki suunnittelee lapsimäärän nostamista 60:een.

Tykin koulu soveltuu kasvatus- ja opetustoimenjohtajan Tuija Willbergin mukaan hyvin päiväkodiksi muun muassa sen takia, että ruokahuolto pelaa naapurikoulun kautta.

Lisäpaikat tarvitaan ensi vuoden alusta, jolloin lapsia on edelleen tulossa lisää päivähoitoon.

Tykin kouluun pitää rakentaa lisää wc-paikkoja, piha on aidattava sekä kalusteita ja välineitä hankittava. Muutostyöt maksavat 40?000 euroa. Kasvatus- ja opetustoimi voisi siirtää tuon summan käyttötaloudestaan investointipuolelle.

Tätä aiemmin toimiala oli jo siirtänyt 50?000 euroa käyttötaloudesta Tykin koulun ensimmäisten 30 paikan takia sekä Kesämäenrinteen luokkien varustamiseen.

Kaupunginjohtaja esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Tykin muutostyöt voisi toteuttaa välittömästi.

Päivähoidossa olevien lasten määrä on lisääntynyt keskimäärin 68 lapsella tämän vuoden aikana. Päivähoidon tarve kasvaa, mutta ikäluokat vastaavasti eivät.

-Se kertoo ehkä siitä, että nuoret äidit työllistyvät hyvin. Palvelusektorin työpaikat lisääntyvät Lappeenrannassa, arvelee Willberg.

Alakylän ja Lappeen päiväkodit eivät ratkaisseet päivähoitopaikkapulaa. Erilaisia väliaikaisjärjestelyjä on tehty, kun odotetaan Kesämäen, Lauritsalan ja Myllymäen sekä Joutsenon kahden päiväkodin valmistumista.

Esimerkiksi Myllymäen suunnalla Ruukinmäessä on vuokrattu päivähoitotilat Rauhanyhdistykseltä.

-On myös jouduttu joskus ottamaan päiväkotien salitiloja käyttöön, jotta on saatu sijoitettua ryhmä.

KUVATEKSTI

Seppo Rautiovaara

Tykin vanhassa puukoulussa palavat nykyään valot. Talossa on 30 lapsen päiväkoti ja kohta ilmeisesti 60 lapsen.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju