Kylpylän uusi toimija vaatii hotelliremontin heti

Kruunupuiston ja Kankaanpään kuntoutuskeskukset perustivat Lappeenrantaa kotipaikkanaan pitävän KK-Kunto Oy:n. Yhtiölle tulee toimintaa Helsinkiin, Tampereelle ja Poriin.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiön työn jatkajana aloittaa viimeistään tammikuun lopulla KK-Kunto Oy. Nimenä pysyy Lappeenrannan Kylpylä, eikä toimintaan pitäisi tulla katkoksia.

KK-Kunnon omistaa puoliksi Kruunupuiston ja Kankaanpään kuntoutuskeskukset.

Kruunupuiston toimitusjohtajan Hannu Ronkaisen mukaan neuvotteluissa Lappeenrannan kaupungin kanssa on löytynyt yhteinen näkemys päälinjoista. Kaupunginhallitus päättänee liiketoimintojen luovutuksesta aivan lähiaikoina.

Vanhan kylpylärakennuksen kahden ylimmän kerroksen saneeraaminen hotelliksi on uudelle toimijalle kynnyskysymys. Siinäkin neuvottelut ovat pitkällä.

-Remontin suunnittelun pitäisi käynnistyä välittömästi. Toiminta on niin kauan vajavaista, kunnes saadaan lisää hotellihuoneita. Meille saneeraus on ehdottoman tärkeä. Se on osa tätä meidän esitystä.

Uusi yhtiö toimisi pitkäaikaisella vuokrasopimuksella kaupungin omistamissa kiinteistöissä.

Tiistaina päättyneissä kylpyläsäätiön ja henkilöstön yt-neuvotteluissa sovittiin, että 15 vakituista työntekijää jatkaa uuden toimijan palveluksessa. 13 siirtyy muualle ja 10 määräaikaisen työt päättyvät.

Ronkainen lupaa, että kylpylään jäävät henkilöt valitaan mahdollisimman nopeasti. Lopullinen henkilöstömäärä on vielä auki.

-Moniammatillista henkilöstöä tarvitaan lisää. Heti alussa toiminta ei lähde täydellä volyymilla. Mutta moniammatillinen kuntoutus käynnistyy joka tapauksessa vuoden alussa. Siitä olemme sopineet Kelan kanssa. Sopimus tuo kylpylään uusia asiakkaita, neurologista vaativaa kuntoutusta tarvitsevia.

Kaupunkilaiset tai asiakkaat eivät välttämättä huomaa kylpylässä muutosta.

-Niitä palveluja saa mitä tähänkin asti. Esimerkiksi veteraanien ei pidä olla huolissaan. Ehkä käytämme nykyistä enemmän ammatinharjoittajia hyvinvointipalveluissa.

KK-Kunto yrittää kääntää tappiollisesti toimineen kylpylän toiminnan kannattavaksi.

-Se onnistuu uusia asiakasryhmiä tuomalla, toimintaa tehostamalla sekä hotellihuoneiden lisäämisellä.

Kruunupuisto ja Kankaanpää ovat vasta perustaneet KK-Kunto Oy:n. Sen kotipaikka on Lappeenranta, mutta yhtiölle tulee toimintaa myös Helsinkiin, Tampereelle ja Poriin.

Kuntoutustoimiala on Ronkaisen mukaan edelleen erittäin isojen haasteiden edessä.

-Heinolan reumasäätiö meni jo nurin. Rakennemuutos jatkuu ja tulee vain kiihtymään. Me kuitenkin uskomme, että saamme homman toimimaan.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Lappeenrannan Kylpylä -nimi säilyy, vaikka omistaja muuttuu.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju