Lappeenrannan poliisilaitoksen sisäilmaremontti loppusuoralla

Näytteistä löytyi mineraalivillasta peräisin olevaa pölyä. Haitalliseksi tiedettyä mikrobikasvustoa ei ole löydetty.

Matti Saarela

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan poliisilaitoksen sisäilmaremontti on edennyt loppusuoralle. Parhaillaan kunnostetaan kellarikerroksessa sijaitsevia sosiaalitiloja.

Tiistaina Mikael Heiskanen viimeisteli maalaamalla uudet levypinnat saaneita kuntosalin seiniä.

-Remontti on varsin pitkällä. Toimistokerrokset ovat pääosin valmiita. Siellä tehdään vielä jonkin verran lisätiivistyksiä toisessa kerroksessa. Työt ovat kesken vielä pohjakerroksessa, Senaatti-kiinteistöjen projektipäällikkö Jarmo Liimatainen kertoo.

Viime kesänä lupa-asioiden asiakaspalvelu siirrettiin väliaikaisesti valtion virastotalon puolelle evakkoon työntekijöiden saatua oireita sisäilmasta. Oireiden aiheuttajaa on yritetty paikallistaa muun muassa sisäilmasta otettujen näytteiden avulla.

-Mineraalivillakuitujen pitoisuudet olivat korkeita. Mitään mikrobilöydöksiä ei rakenteista ole tehty.

Rakennuksen sisäilman laadun seurantaa jatketaan Liimataisen mukaan vielä remontin valmistumisen jälkeenkin.

-Noin kaksi kuukautta korjaustöiden valmistumisen jälkeen työterveyshuollon ihmiset tekevät kyselyn asiasta poliisilaitoksen henkilökunnalle. Tavoitteena on päästä kaikkia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen.

Myös poliisilaitoksen työsuojelupäällikkö, apulaispoliisipäällikkö Marko Nyyssönen arvelee, että sisäilman laatua ovat huonontaneet mineraalivillakuidut, jotka ovat peräisin ilmastointilaitteista. Nyyssösen mukaan lasivillaa on käytetty ilmastointilaitteissa eristeenä ja äänenvaimentimena.

-Viime kesänä tehdyissä mittauksissa havaittiin muutama kohta, joita nyt pyritään korjaamaan. Suurin ongelma ovat olleet lasivillakuidut, joita on ollut ilmassa. Vanhassa ilmastointijärjestelmässä on ollut paljon tällaisia kuitulähteitä, Nyyssönen kertoo.

Nyyssösen mukaan korjaustöiden aikana kaikki tällaiset kuitulähteet poistetaan ilmastointijärjestelmästä ja ilmastointikanavat puhdistetaan.

KUVATEKSTI

Tuuli Truhponen

Ylikomisario Leo Peuha esitteli tiistaina poliisilaitoksen pohjakerroksessa sijaitsevaa kuntosalia. Kuntosalin vanha sisäverhoilu on korvattu uusilla levyseinillä. Mikael Heiskanen viimeisteli kuntosalin remonttia maalaamalla.

Kirjoittaja:
Matti Saarela