Lemi loistaa Teräsbetonin videolla

Antti Hyyrysen ohjaamassa videossa Teräsbetonin muusikot ahmivat särää ja juovat olutta Lemin museotuvassa. Kitaristi Arto Järvinen osoittautui synnynnäiseksi hevosmieheksi.

LEMI. Lemi toimii näyttämönä Teräsbetonin uudella Metalliolutta-videolla. Antti Hyyrysen käsikirjoittama ja ohjaama video kuvattiin lemiläisellä pellolla sekä metsässä ja museotutuvassa marraskuun alussa.

Lemi muuntautuu videossa keskiaikaiseksi kyläksi, jossa hurjat miehet kulkevat kirveiden kanssa ja heittäytyvät ilon pitoon tavernassa.

Lemiläiset brändit pääsevät videossa hyvin esiin. Siinä kuoritaan perunaa ja ahmitaan särää niin, että rasva tirisee suun pielistä.

— Pidimme bändin jätkiä nälässä siihen asti, kun he pääsivät syömään särää. Homma toimi. Jätkät ahmivat särää posket lommolla, Hyyrynen naureskelee.

BÄNDIN JÄSENTEN lisäksi videolla esiintyvät Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijä Samuli Punkka, tanssija-koreografi Netta Salonsaari sekä lemiläinen harrastelijanäyttelijä Jussi Sinkko. Lemin VPK auttoi tulipalolavastuksessa.

Myös kaksi lemiläistä eläintä pääsi mukaan. Olga-lampaan ja Juonnos-Syke-hevosen piti kouluttautua rooleihinsa.

— Hevosen piti askeltaa hidastetusti musiikin tahtiin. Siitä ei meinannut tulla mitään, kun hevonen on niin ripeä menijä, kertoo Juonnos-Sykkeen omistaja Olli Lattu.

Lattu valmisteli hevostaan kuvaussessioon juoksuttamalla sitä seitsemän kilometriä painava kärry perässä. Hevosesta piti saada ylimääräinen energia pois.

— Pesimme hevosen ja syötimme sille puoli paalia heinää, jotta se oli oloonsa tyytyväinen, Lattu kertoo.

Juonnos-Syke suoriutui hienosti roolistaan. Teräsbetonin kitaristi Arto Järvinen pärjäsi loistavasti tamman kanssa.

— Taluttaja oli yllättävän hyvä. Synnynnäinen hevosmies, Lattu kehuu Järvistä.

HYYRYNEN OLI uumoillut, että uteliaita saattaisi tulla seuraamaan kuvauksia. Toisin kävi. Lemiläiset antoivat kuvausporukan touhuta rauhassa.

— Homma hoitui hienosti yhdessä päivässä. Meni vain tunti suunniteltua kauemmin, Hyyrynen kertoo.

Tunnin viivytys selittyy pitkälti haaverilla, joka sattui Teräsbetonin laulaja Jarkko Aholalle. Kirves osui häneen sen verran, että miehen piti käydä terveyskeskuksessa tikattavana.

— Jarkkoa harmitti eniten se, että kalliisiin nahkahousuin tuli reikä, Hyyrynen kertoo.

Hyyrynen paitsi käsikirjoitti ja ohjasi myös leikkasi Metalliolutta-videon.

— Leikkaaminen on koko prosessin mieluisin hetki. Kuvattu materiaali muuttuu tarinaksi leikkauspöydällä, kun ajat ja paikat asettuvat kohdalleen.

Kuvateksti

Pirjo Nykänen

Teräsbetoni eli Jarkko Ahola (vas.), Viljo Rantanen, Jari Kuokkanen ja Arto Järvinen nostaa maljaa kuvausporukan hoidellessa hommiaan.

Pidimme bändin jätkiä nälässä siihen asti, kun he pääsivät syömään särää. Homma toimi.

Antti Hyyrynen

Teräsbetoni

Pirkanmaalainen hevibändi

Jäsenet Jarkko Ahola, Arto Järvinen, Jari Kuokkanen ja Viljo Rantanen

Perustettu 2002

Edustanut Suomea Euroviisuissa

http://www.terasbetoni.com/

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen