Categories
Artikkelit

Wilhunkulma noussut jomaan tasalle

Rakennus valmistuu kuukauden myöhässä ensi kesäkuun lopussa. Wilhunkulman liikehuoneistot ja ravintola ovat vielä vuokraamatta.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Wilhunkulmasta ei näy vielä muuta kuin nosturi ja havainnekuva. Rakennustyömaa on edennyt kuitenkin jo siihen vaiheeseen, että seinää alkaa nousta aidan takana alkuvuodesta.

-Maan tasalla aletaan jo olla ja seinää alkaa nousta tammikuussa, sanoo pääurakoitsijana toimivan HL-Rakentajat Oy:n vastaava mestari Sakari Jäppinen.

Hinkkasen talon tontille valmistuvan Wilhunkulman rakennuttaa Assi Group. Taloon tulee kaikkiaan kuusi liikehuoneistoa, joista yksi on ravintola. Yläkertaan tulee kolme isokokoista asuntoa. Talossa on kaksi maanalaista kerrosta.

Assi Groupin toimitusjohtaja Ossi Vilhu sanoo, että liikehuoneistoja ei ole vuokrattu vielä kenellekään.

-Neuvotteluja on käyty ja käydään koko ajan useamman eri tahon kanssa niin liikehuoneistojen kuin ruokaravintolankin osalta. Kiinnostusta on ollut aika tavalla, Vilhu kertoo.

Myös asunnot vuokrataan.

ALUN PERIN Wilhunkulman piti valmistua ensi toukokuussa, mutta se tavoite ei toteutune. Viime heinäkuussa työmaalla kaatui pontituskone. Työt olivat pysähdyksissä noin kuukauden. Ilman ponttikoneen kaatumista työmaa olisi Jäppisen mukaan nyt huomattavasti pidemmällä.

-Siinä meni yksi hyvä työkuukausi hukkaan.

Vastoinkäymisiä on tuonut myös aikainen talvi, runsas lumentulo ja pakkanen. Kovassa pakkasessa betoni jähmettyy. Betonia ei saada, jos pakkasta on yli 15 astetta.

-Pumput eivät kulje niin kovassa pakkasessa.

Aamulla työt on aloitettu usein lumitöillä.

-Siihen menee oma aikansa aamulla, kun nosturilla nostetaan pressujen päälle kertyneet lumet kuorma-auton lavalle.

Myös ahdas tontti Wolkoffin talon ja Raatihuoneen välissä on aiheuttanut ongelmia. Kun reunoilla ei ole tilaa eikä varastotilaa, tavaraa on otettava vain sitä mukaa kuin sitä tarvitaan.

-Tämä on todella ahdas paikka. Kun näin ahtaalla tontilla lähdettiin kaksi kerrosta maan alta, sekin aiheutti oman riesansa.

WILHUNKULMAN vastaava rakennusmestari Sakari Jäppinen arvioi, että rakennus valmistuu ensi kesä-heinäkuussa. Se on varovainen arvio, kun ei tiedä, minkälainen on lopputalvi.

-Viivytyksiä saattaa tulla vielä lisää.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Jäppisen mukaan tällä hetkellä tavoitteena on se, että ensi kesäkuun lopussa olisi valmista.

Pääurakoitsijana on HL-Rakentajat Oy. Sähköurakoitsija on Novoka Oy. Ilmastointiurakan tekee I-Huolto Asennus Oy ja putkiurakan toteuttaa LVI-Palvelu Pajunen.

Wilhunkulman on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Mikko Heikkilä Sito Oy.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Wilhunkulman rakennustyömaa aloitettiin viime kesänä. Rakennus valmistuu kuukauden myöhässä ensi kesäkuun lopussa.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen