Huhtiniemeen tulee hotelli ilman kylpylää

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Laakkonen kuvailee hanketta hotelliksi, jossa on korkeatasoinen spa-osasto. Hankkeelta puuttuu vielä hotellioperaattori.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Huhtiniemeen tulee spa-osastolla varustettu hotelli. Kylpylästä, edes hotellikylpylästä ei enää puhuta. Näin luonnehtii pari vuotta sitten liikkeelle lähteneen hankkeen tämänhetkistä tilannetta Buildia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Laakkonen.

-Kylpylän sijaan puhuisin hotellin korkeatasoisesta spa-osastosta. Pääosassa ovat hotelli ja erilaiset vapaa-ajantoiminnot, selvittää lentokentältä Pariisista tavoitettu Laakkonen.

Buildia on Ultivistan ja Conte Investin omistama Huhtiniemen rakennuttajayhtiö.

Jos ja kun kesken oleva kaavaprosessi Huhtiniemessä etenee, ei hotellin rakentamista estä enää muu kuin hotellioperaattorin puuttuminen.

-Joitakin ehdokkaita, ulkomaisia isoja ketjuja, on. Uskomme, että se heidän joukostaan löytyy. Puolen vuoden sisällä olemme uskoakseni jo viisaampia tässä asiassa, selvittää Laakkonen.

-Parempi, ettei nimiä ennakoida liikaa tässä vaiheessa semminkin, kun mahdolliset operaattorit eivät itse halua tulla vielä esille.

Lappeenrannan kaupungin ja Buildian yhteistoimintasopimuksen ja asemakaavaluonnoksen mukaan hotellitornille on varattu rakennusoikeutta 8 000 neliötä, kylpylätoiminnoille 4 000 ja loma-asunnoille 7 000 neliötä. Kaupunginsihteeri Juha Willberg toteaa, että kylpyläosuudesta päättäminen on Buildian käsissä.

Janne Mäenpää Conte Investista tarkentaa spa-osaston laajuudeksi 500 neliötä.

Kaavaluonnoksen ennakkokuulemisvaihe eli virallinen käsittely alkanee muutaman viikon kuluttua.

-Tuolloin eri tahot voivat kommentoida kaavaa. Kaavoittaja on jo neuvotellut etupainotteisesti luonnoksesta ELY-keskuksen kanssa, kertoo Willberg.

Vuosien varrella hankkeen rakennusoikeus on pudonnut 31 000 neliöstä 19 000:ään ja monitoimihallista on luovuttu.

Rauhaan nouseva Holiday Club Saimaa -kylpylä, Imatran kylpylä saati piskuinen Lappeenrannan kylpylä eivät siis saakaan kylpylävetoista kilpailijaa maakuntaan.

Skinnarilan kampukselle kaavailtu uimahalli saa niinikään huolehtia itsekseen tuon suunnan uimahaluisten tarpeista.

Imatran kylpylän toimitusjohtaja Hannu Saarinen ei ihmettele kylpyläsuunnitelmien kuivumista.

-Eiköhän maakuntatasolla ole kylpylää ihan reippaasti näissä kahdessa eli Rauhan ja Imatran kylpylöissä. On tämäkin keskittymä aika massiivinen. Toki tämä on vapaa maa kaikkien yrittää, mutta mikä sitten on järkevää.

-Sen sijaan uskon, että Lappeenrannan keskustan tuntumassa saattaa olla tarvetta tasokkaalle hotellille, etenkin jos lentoliikenne viriää ja Lappeenrannasta tulee transitokaupunki Pietarin suunnasta lähteville.

Buildia Oy

Huhtiniemen hotellilla on jo rahoittaja, mutta operaattori puuttuu.

Huhtiniemen hotelli ja vapaa-aikakeskus

Rakentaminen saattaa alkaa ensi vuonna.

Hotellissa jopa 17 kerrosta.

180 hotellihuonetta.

Loma-asunnot mukaan lukien 500 majoituspaikkaa Buildia Oy on Ultivista Oy:n ja Conte Invest Oy:n omistama Huhtiniemen rakennuttajayhtiö. Buildian pääosakkaana Ultivista vastaa Huhtiniemi-hankkeen rahoituksesta.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju