Taidetakomo siirtymässä Taipalsaaren Rehulaan

Antti Nieminen muuttaa taidealan yrityksensä Järvenpäästä Etelä-Karjalaan. Miehellä on sekä kultasepän, taidetakojan että kuvataiteilijan ammattitaito.

Riina Nokso-Koivisto

TAIPALSAARI. Antti Nieminen pistää parhaillaan pakettiin taidealan yritystään Järvenpäässä. Kevään kuluessa yritys muuttaa Rehulan koululle Taipalsaarelle.

— Jahka kelit vähän lämpenevät, remontti alkaa pikku hiljaa. Vanhaa kohdetta korjatessa ei kannata pitää kiirettä.

Rehulan koululle tulee samanlaista toimintaa, millä Niemisen Vaskitsa-yritys on aiemminkin menestynyt. Tarjonta on monipuolista, sillä miehellä on sekä kultasepän, taidetakojan että kuvataiteilijan ammattitaito. Kultaseppänä hän tekee tilauksesta vaikkapa vihki- ja kihlasormuksia. Sepän pajassa hän takoo taide- ja käyttöesineitä.

Lisäksi Nieminen järjestää pajassa koulutus- ja elämystaontaa.

— Kiinnostus sitä kohtaan on nykyisin niin suurta, että melkein jo se yksin riittäisi yrityksen pyörittämiseen. Takomisesta ovat kiinnostuneita niin yksityiset ihmiset kuin yritykset. Ennen joulua kävi pikkujouluporukoita, jotka halusivat erilaista pikkujouluohjelmaa. Ilmeisesti ihmisiä kiehtoo takomisen konkreettisuus ja se, miten kova ja kuollut materiaali saadaan elämään.

Niemisen nelihenkinen lapsiperhe hankki Rehulan koulun etsittyään jo pitkään sopivaa taloa Etelä-Karjalasta.

Niemisen suku on kotoisin Taipalsaaren Niemisen kylältä. Vaimo ja pienet lapset muuttavat Taipalsaarelle vasta sitten, kun remontti alkaa valmistua.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto