Categories
Artikkelit

Teatteri tarjoaa Punahilkan katsojille ilmaisen työpajan

Riina Nokso-KoivistoLappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistoon tulee keväällä lastenteatteriesitys Punahilkka. Kaikille tuttu satu esitetään tavanomaista hauskemmalla tavalla klovnerian keinoin. Esityksen ohjaa Janne Saarakkala yhdessä klovneriaopettaja Taina Mäki-Ison kanssa. Teatteri tarjoaa päiväkodeille ja koululuokille Punahilkkaan liittyviä ilmaisia työpajoja. Vetäjänä on alan ammattilainen, taidekasvattaja Heidi Parkkinen. Hän saapuu pitämään ryhmälle ennen esitystä oppitunnin mittaisen aloitustyöpajan. Esityksen jälkeen lapset saavat pohtia kokemaansa Parkkisen pitämässä purkutyöpajassa. Työpajat ovat yksi keino houkutella paikalle koulu- ja päiväkotiryhmiä. Teatterissa halutaan estää se, että uudelle lastenteatteriproduktiolle kävisi samalla tavoin kuin viime kevään Knut Pitkäjalalle. Näytelmä myi huonosti ja siitä tuli teatterille tappiota. Viime keväänä Etelä-Saimaa haastatteli useita rehtoreja siitä, miksi paikallinen lastenteatteri ei kiinnostanut kouluryhmiä. Kaikki sanoivat suurimmaksi syyksi hinnan. Kouluilla ei ole oikeutta periä pääsylippujen kustannuksia perheiltä. Tänä vuonna teatteri yrittää helpottaa ongelmaa laskemalla ryhmälippujen hintoja. Yli 20 hengen ryhmältä lippu maksaa kahdeksan euroa hengeltä. — Hinta on Kaakon teattereissa normaalia keskitasoa, ohjaaja Saarakkala sanoo. Peruslipun hinta on edelleen sama, 12 euroa. Työpajoja järjestetään 11.4.—20.5. Aloitustyöpajassa käsinukke kertoo Grimmin Punahilkka-sadun ja lapset tutustuvat etukäteen näytelmän hahmoihin, pelleseurueen jäseniin. Purkutyöpajassa tehdään oma versio Punahilkka-sadusta ja kokeillaan klovneriaa. Punahilkka saa ensi-iltansa 16.4.KUVATEKSTIAri NakariLappeenrannan kaupunginteatteri tarjoaa lapsiyleisölle keväällä satunäytelmän Punahilkka. Näytelmän hahmot ovat klovneja, joille voi sattua mitä hyvänsä.

Riina Nokso-Koivisto

Kirjoittaja: