Helsingintielle meluaita ja Marssitielle sopu

Helsingintielle meluaita ja Marssitielle sopu

LAPPEENRANTA. Helsingintien meluongelmaan on saatu sopuratkaisu. Marssitien uusien kerrostalojen kohdalle on tarkoitus rakentaa meluaita. Tieosuus aiotaan päällystää niin sanotulla hiljaisella asfaltilla.

Lappeenrannan kaupunki ja Marssitien kolme kerrostaloyhtiötä ovat neuvotelleet talojen etupihan meluongelmasta ja päätyneet kompromissiin.

SAMALLA kun Helsingintie levennetään nelikaistaiseksi Lavolankadun ja Kuusimäenkadun välillä, kerrostalojen puoleiseen tienreunaan on suunniteltu 1,2 metrin korkuista melukaidetta.

Tieosuuden päällystämisessä aiotaan käyttää asfalttia, joka aiheuttaa tavanomaista vaimeamman äänen.

Näin nelikaistaisen tien meluarvot saadaan pysymään normien mukaisina.

NEUVOTTELUISSA päästiin tyydyttävään sopuun. Näin kertoo Saimaan helmi -talon hallituksen puheenjohtaja Harri Lankinen.

Taloyhtiöt olivat yksissä tuumin sorvanneet kaupungille esityksen, jolla melua vähennetään.

Taloyhtiöt olisivat Lankisen mukaan halunneet, että Helsingintietä olisi levennetty Maasotakoulun puoleisen pyörätien paikalle.

-Olemme toivoneet, että Helsingintien ja Marssitien välinen pyörätie jäisi nykyiselleen, mutta tämä esitys ei jostain syystä ole mennyt läpi.

-Näin liikenteen melu olisi jäänyt vähän kauemmaksi. Samalla pyörätie olisi auringon puolella, mikä olisi liikkujille mukavampaa, Lankinen sanoo.

TALOYHTIÖIDEN ja kaupungin neuvottelutulos kelpaa myös Jaakko Nissiselle ja Tuija Heikkiselle. Nissinen on Saimaan välke -talon hallituksen jäsen.

-Emme edes tavoitelleet tien reunaan useiden metrin korkuista meluaitaa. Esitetyn korkuinen aita on riittävä eikä se peitä autoilijoiden maisemia Saimaalle, Nissinen sanoo.

Heikkinen kertoo, että talon leikki- ja oleskelupaikat ovat Marssitien puoleisella seinustalla. Siksi melun vähentämistoimet tulevat tarpeeseen.

Helsingintien ja Marssitien välissä oli aiemmin melua vaimentavaa pensaikkoa. Se poistui, kun Marssitietä parannettiin.

-Talvella paksu lumikerros vaimentaa melua, mutta kesällä melu on kovempi, Nissinen sanoo.

LAPPEENRANNAN tekninen lautakunta käsittelee keskiviikon kokouksessaan Helsingintien levennyksen katusuunnitelmaa sekä melun vähentämistoimia.

Lavolankadun ja Kuusimäenkadun välinen osuus on määrä leventää tänä vuonna. Työhön on varattu 740 000 euroa.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen