Lisää lapsi-uimareita Imatran halliin

Pelastakaa Lapset ryhtyi rahoittamaan Imatran, Rautjärven ja Ruokolahden uimaopetusta.

Matti Veijalainen

IMATRA. Lasten ilakointi lisääntyy Imatran uimahallissa. Vauhtia polskintaan panee Imatran Seudun Pelastakaa Lapset ry. Järjestön lahjoituksella järjestyy lisää uintivuoroja Imatran, Rautjärven ja Ruokolahden lapsille.

Pelastakaa Lapset lahjoitti Imatran kaupungin nuorisopalveluille 30 000 euroa. Lahjoitusvaroin on palkattu lasten uintiopettajaksi Tiina Taskinen. Rahaa riittää opetukseen ja muihin uintikuluihin ainakin tämän vuoden ajaksi.

Lahjoituksen turvin on saatu perustettua viisi uimakouluryhmää Imatran seudun 4-5-vuotiaille lapsille. Uimakoulut ovat ilmaisia. Lahjoittajayhteisö sponsoroi lisää uinteja muutoinkin esikouluikäisille lapsille sekä peruskoulun ykkös- ja kakkosluokkalaisille.

LAHJOITTAJAYHTEISÖN puheenjohtajan Annikka Taiton mukaan ajatus uimaopetuksen tukemisesta heräsi viime kesänä. Helteisillä uimarannoilla kirmaili lapsia tavallista enemmän, joten huoltajilla ja valvojilla oli vahdittavaa enemmän kuin tarpeeksi.

Yksittäisenä lahjoituksena uintipotti on rahassa mitaten Imatran Seudun Pelastakaa Lapset ry:n historian suurin. Lahjoitus perustuu yhdistyksen Mansikkalan kirpputorin tuottoon. Tori tekee tulonsa yleisöltä saadun lahjoitustavaran myynnillä ja talkootyöllä.

-Torin talkoolaisten palkkaa ovat päiväkahvi ja pieni alennus myytävien tavaroiden hinnasta, lahjoittajia ja torin asiakkaita lasten puolesta kiittelevä Taitto kertoo.

LAHJAUINNEISTA pääsee osallisiksi noin sata lasta. Kuntatalouksien säästökuurien jälkeen nyt saatava uimaopetuksen lisäys on alueellisesti merkittävä.

Imatran liikunta- ja nuorisopalvelujen päällikkö Teijo Kytösalmi muistelee, että vielä 1970-1980-luvuilla Imatran kaupungilla oli kolme koululaisten uinninopetukseen erikoistunutta liikunnanopettajaa.

-Tavoitteena oli koululaisten sataprosenttinen uimataito. Niistä ajoista on vähitellen tultu alas päin.

Muiden kuin lasten osalta Imatran uimahallin käyttöaste on pysynyt tasaisen korkeana. Erityisesti erilaisten allasjumppien suosio on kasvanut. Hallin käyttäjäryhmistä suurin ovat Kytösalmen mukaan eläkeläisnaiset.

Pelastakaa Lapset ry:n tukemat lasten uinnit alkoivat viime viikolla.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Lahjoitusvaroilla noin sata lasta pääsee uimakouluun.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen