Eekoo haluaa laajentaa Armadassa S-markettiaan

Sponda ja Eekoo ovat suunnitelleet kauppakeskuksen saneerausta. Uudistetut tilat tulisivat käyttöön joulumyyntiin mennessä

Jyrki Nuottimäki

ETELÄ-KARJALAN Osuuskauppa (Eekoo) ja kiinteistöyhtiö Sponda suunnittelevat Armadan saneerauksen Lappeenrannan keskustassa.

Remontissa Armadan sisääntuloa ehostetaan ja kauppakäytävä rakennetaan uudelleen. Eekoo laajentaa myös S-markettiaan noin 400 neliömetrillä.

Toimitusjohtajan Ahti Mannisen mukaan sisätilojen kalustusta kunnostetaan uudella tavalla.

— Haluamme laajentaa ja kohentaa keskustan elintarvikekauppaamme myös valikoimaltaan. Saneerauksen ajankohta on suunniteltu niin, että uusitut tilat tulevat käyttöön loppuvuoden joulumyyntiin.

EEKOOLLA on tälle vuodelle noin 10 miljoonan euron investointiohjelma. Yhtiö avaa uuden S-marketin Vuoksenniskalle ja käynnistää uusien S-markettien suunnittelun Parikkalaan, Taipalsaarelle ja Nuijamaalle.

Hotelli Lappeen lisäkerroksen rakentaminen, laajentaminen ja julkisivun uudistaminen on alkamassa suunnittelutyöllä, mutta Mannisen mukaan investoinnin ajankohdasta ei vielä ole päätöksiä. Kaavamuutoskin on vielä kaupungin käsiteltävänä.

Rakennusoikeuden kasvusta Eekoo maksaa kaupungille noin 250?000 euroa. Summalla on tarkoitus kohentaa hotellirakennuksen edustan torialuetta.

— Laajennus käynnistyy parin vuoden sisällä, mutta jo ensi kesäksi kohennamme Lappeen päähotellin viihtyvyyttä rakentamalla huoneisiin ja muihin tiloihin uuden ilmastoinnin, Manninen kertoo.

MANNINEN uskoo Lappeen laajennukselle olevan tarvetta, vaikka kaupungin hotellikapasiteetti kasvaa Rauhan kylpylähotellin ja mahdollisen Huhtiniemen hotellin ansiosta.

— Keskustahotellilla on aina kysyntää. Viime aikoina venäläisasiakkaat ovat täyttäneet parhaimmillaan hotellin kapasiteetista jopa puolet.

Eekoo lisää laajennuksella hotellin majoituskapasiteettia 70—90 hotellihuoneella. Uusia huoneita rakennetaan myös ensimmäiseen kerrokseen, jossa Mannisen mukaan on käyttämätöntä tilaa muun muassa entisessä yökerhossa ja osittain myös kokoustiloissa.

EEKOO on hyötynyt erityisesti venäläisten ostosmatkailusta. Mannisen mukaan tax free -myynnin kasvu näyttää vain kiihtyvän. Hän on laskenut, että venäläisostosten vaikutus merkitsee yhtiölle 55 työpaikkaa.

— Venäläisten suosiossa ovat käyttötavarat, urheilu- ja liikuntatuotteet, mutta viime aikoina myös elintarvikkeet. Kalatuotteet ovat edelleen kysyttyjä, mutta myös lastenruokien myynti kasvaa kaiken aikaa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki