Kimpisen koulukeskukseen yhtenäiskoulu ja lukio

Kolmeen rakennukseen tulisi yhteensä runsaat 1 200 oppilasta. Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on saada kokonaisuus valmiiksi lukuvuoden 2013-14 alkuun.

LAPPEENRANTA. Kimpisen koulukeskuksen suunnitelmat ovat täsmentyneet. Niillä järjestellään uudelleen kolmen Lappeenrannan keskustassa olevan koulurakennuksen käyttö ja hallinto.

Rakennukset ovat Peltolan alakoulu, Kimpisen yläkoulu ja lukio sekä Pohjolankatu 23, josta Saimaan ammattikorkeakoulu muuttaa syksyllä uudistiloihin Skinnarilan kampukselle yliopiston yhteyteen.

Rakennuksiin tulee kaksi Lappeenrannan kaupungin koulua, Kimpisen yhtenäiskoulu ja Kimpisen lukio.

Yhtenäiskouluun tulevat peruskoulun 1.-9. luokat, jotka kootaan Peltolan alakoulusta, Kimpisen yläkoulusta, Armilan yläkoulusta ja Alakylän alakoulun 5.-6.-luokista. Lisäksi yhtenäiskouluun tulevat musiikkiluokat, joiden 3.-6.-luokat ovat toimineet Alakylän koulussa ja 7.-9.-luokat Armilan koulussa.

-Yhtenäiskoulu tulee kahteen rakennukseen. Pienemmät oppilaat sijoitetaan Peltolan kouluun, isommat Pohjolankatu 23:een, kertoo kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg.

Kimpisen lukio sijoitetaan nykyiseen Kimpisen yläkoulun ja lukion rakennukseen.

Willbergin mukaan tähdätään siihen, että kokonaisuus on valmis lukuvuoden 2013-14 alussa. Sitä ennen rakennuksiin tarvitaan remonttia ja alueelle liikennejärjestelyjä, joita suunnitellaan kaupungin teknisessä toimessa.

Kimpisen koulukeskukseen tulee kaikkiaan runsaat 1 200 oppilasta. Oppilasmäärän suuruutta päiviteltiin kun järjestelyjä petattiin viime vuonna.

– Mistään jättikoulusta ei ole kyse. Kimpisen oppilasmäärä on suurin piirtein sama kuin Lauritsalan koulukeskuksessa, jossa oppilaat ovat kahdessa rakennuksessa, ja Kesämäessäkin on noin tuhat oppilasta, Willberg muistuttaa.

Järjestelyjen myötä Armilan yläkoulu lakkautetaan hallinnollisesti vuonna 2013. Kaupunki on jo myynyt sen toimitilana olleen vanhan funkkisrakennuksen rautatieaseman luota yksityisomistukseen.

Alakylän koulu toimii toistaiseksi tilapäisesti parakeissa. Sen 1.-4.-luokille rakennetaan uusi koulu, joka on kaupungin investointiohjelmassa vuosille 2011-12.

Kaupunki kertoo tarkemmin Kimpisen koulukeskuksen suunnitelmista, tila- ja henkilöstöjärjestelyistä sekä liikennejärjestelyistä ja aikataulusta ensi maanantaina.

Kuvateksti

Kai Skyttä

Pohjolankatu 23:n kiinteistöön sijoittuu suunnitelmien mukaan yhtenäiskoulun yläluokkia. Talossa nykyisin toimiva Saimaan ammattikorkeakoulu muuttaa syksyllä Skinnarilaan.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen