Imatran iso ryhmäkoti alkaa nousta syksyllä

60-paikkainen Villa Vanamo sai paikan Honkaharjulta.

Matti Veijalainen

IMATRA. Imatra valmistautuu tähän saakka suurimman ryhmäkotihankkeensa toteuttamiseen. Vuoksenniskan uuden ryhmäkodin arkkitehtisuunnittelu on aloitettu, ja virkamiestyöryhmä laatii talon tilaohjelmaa, kaupungin sosiaali- ja terveystoimen talousjohtaja Lea Markkanen kertoo.

Markkasen mukaan tavoitteena on saada rakennustyöt alkuun syksyyn mennessä siten, että asukkaat pääsevät taloon syksyllä 2012. Rakentamisperiaate on pysynyt alkuperäisen ajatuksen mukaisena.

Ryhmäkodin rakentaa Imatran Vuokra-Asunnot Oy, jolle kaupunki maksaa tiloista vuokraa. Markkasen mukaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on tehnyt vuokra-asuntoyhtiön kohderahoitushakemuksesta myönteisen päätöksen.

UUDESTA noin kymmenen miljoonan euron kustannusarviolla suunnittelupöydälle nousseesta ryhmäkodista tulee kodinomainen yhteiskoti 60 vanhukselle.

Ryhmäkodista tehdään tehostetun palveluasumisen yksikkö, johon tarvitaan runsaasti henkilökuntaa. Kokonaisvahvuudeksi tulee lähes 40 työntekijää, joista osa rekrytoidaan kaupungin sisäisin siirroin. Ryhmäkotia varten perustetaan ja täytetään myös uusia vakansseja.

Eevala kakkosen työnimellä investointilistalle otettu ryhmäkoti on saanut myös oikean nimen. Talosta tulee Villa Vanamo.

VANAMO nousee Honkaharjulle nykyisen Eevala-ryhmäkodin viereen. Rakentamisen mahdollistava asemakaavamuutos on hyväksytty. Uuden ryhmäkodin lisäksi uusi kaava tuo Honkaharjun mäelle myös huomattavan määrän uusia parkkipaikkoja alueen palvelujen ääreen asioiville. Honkaharjun koulurakennukselle tulee suojelumerkintä.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen