Categories
Artikkelit

Kaupunginjohtajaehdokkaat soveltuvuustestiin

Valmisteluryhmä haastatteli neljää hakijaa. Ehdokkaat jakavat mielipiteitä.

Kaj Paulamäki

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunginjohtajaehdokkaille tehdään psykologiset soveltuvuustestit heinäkuun aikana. Ehdokkaat ovat Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine, Uudenmaanliiton maakuntajohtaja Ossi Savolainen, Vihdin kunnanjohtaja Kimmo Jarva ja Kuopion palvelualuejohtaja Jarmo Pirhonen.

Tällä viikolla kaupunginjohtajan viran valmisteluryhmä haastatteli heitä.

— Pyrimme valottamaan hakijan luonnekuvaa, kokemusta ja valmiuksia kaupunginjohtajan tehtävään. Jokaista ehdokasta haastateltiin tunti, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää kertoo.

Järvenpään mielestä ehdokkaita ei voi vielä tässä vaiheessa laittaa paremmuusjärjestykseen. Soveltuvuustestit pitää tehdä ensin.

HANNA HOLOPAISEN (vihr.) mukaan valmisteluryhmä ei ole yksimielinen hakijoista, sillä heidän linjansa ovat hyvin erilaisia. Valmisteluryhmän jäsenten oma puoluetausta vaikuttaa siihen, millaista osaamista halutaan kaupunginjohtajassa painottaa.

— Ei ole välttämättä tärkeä asia, että valmisteluryhmä olisi yksimielinen. Valinnan tekee loppujen lopuksi valtuusto, joka myös itse haastattelee hakijan, Holopainen sanoo.

Holopaisen mukaan valmisteluryhmä ei hae enää uusia ehdokkaita. Se viivästyttäisi valintaprosessia liikaa.

— Uskon, että tästä joukosta löytyy hyvä kaupunginjohtaja, Holopainen sanoo.

Valmisteluryhmä kokoontuu seuraavan kerran elokuun ensimmäisenä päivänä keskustelemaan soveltuvuustestien tuloksista. Testin tekee henkilöstöarviointiin erikoistunut Psycon Oy.

ELOKUUN alkuviikkojen aikana on valtuustoryhmien vuoro haastatella valmisteluryhmän nimeämää ehdokasta. Lopullisen päätöksen kaupunginjohtajan valinnasta tekee kaupunginvaltuusto. Seuraavan kerran se kokoontuu elokuun 29. päivä.

Kaupunginjohtajan viran valmisteluryhmä:

Heikki Järvenpää (kok.).

Teuvo Kinnunen (sd.).

Jukka Kärri (kesk.).

Ari Torniainen (kesk.).

Eeva Arvela (sd.).

Ilpo Hakula (kok.).

Hanna Holopainen (vihr.).

Leena Kohvakka-Turja (myö-liike).

Juha Turkia (kd.).

Kirjoittaja:
Kaj Paulamäki