Categories
Artikkelit

Seksinnälkää à la Ahola

Veera JääskeläinenTeatteriHirveät paineet ja kauhee pulssiOhjaus Antti Riikonen.Käsikirjoitus Seppojuhani RuotsalainenRooleissa Marjo Isotalo, Hannele Kukkonen, Soili Kukkonen, Ville Suhonen, Teemu Isotalo, Toni Isotalo, Päivi Lavikainen, Sari Lähteenmäki, Ari Räsänen ja Ahti Husu Ensi-ilta 28.6. Aholan nuorisoseuran kesäteatterissaLaihdutuskeskus Laihaonni, pk-yritys, joutuu keskelle avioliitto-, petos- ja suhdedraamoja. Johtaja Yrjö Ketarainen pakoilee vaimoaan Hertta Ketaraista, joka on johtajan mielestä oikea piru naiseksi. Johtajalla on myös uusi nettiheila, Pirre, joka yrittää huijata Ketaraista naimisiin kanssaan. Siinä sivussa ehtii syntyä pari muutakin pariskuntaa.Ei siis ihme, että suuri osa Hirveät paineet ja kauhee pulssi -näytelmän huumorista liittyy jollain tapaa seksiin tai – perinteiseen farssin tapaan – piilotteluun ei-toivotulta henkilöltä.Enimmäkseen huumori on melko ilmeistä, mutta muutamia hauskojakin kohtauksia mahtuu mukaan. Ja sanomakin löytyy: myös muilla kuin nuorilla on oikeus onneen ja rakkauteen.Etenkin näytelmän ensimmäinen puoliaika soljuu mukavasti eteenpäin. Vitsejä putoilee sopivalla tempolla, ja ainakin ensi-illassa suurin osa niistä nauratti yleisöä. Tyhjiä hetkiä ei juuri pääse syntymään, mistä kiitos kuuluu paitsi ohjaajalle myös lavastajalle ja musiikin suunnittelijalle.Laihaonnen johtaja Leila Kutonen on farssin onnistunein henkilö, ja Marjo Isotalo on sisäistänyt roolinsa hyvin. Myös Päivi Lavikainen Hertta Ketaraisena ja Toni Isotalo Yrjö Ketaraisena onnistuvat hyvin rooleissaan. Muukin näyttelijäkaarti on sangen pätevää, minkä vuoksi näytelmää on mukava seurata. Jos vain itse näytelmä olisi hieman tasokkaampi, olisi Aholassa saatu aikaan todella erinomaista kesäteatteria. Nyt se jää keskitasoon, mikä ei tietysti ole huonosti sekään.Koska johtaja Ketarainen popsii kovasti lenkkimakkaraa, sanotaanpa sama makkaratermein: muuten oikein hyvä makkara lisukkeineen, mutta sisältä on jäänyt vähän kylmäksi.

Veera Jääskeläinen

Kirjoittaja: