Marimekko Lappeenranta ei saanut lupaa jatkaa

Marimekko Oyj ei uusinut katkolle menevää jälleenmyynti-sopimusta. Myös muut samaan ketjuun kuuluvat myymälät lopettavat. Marimekko Oyj suunnittelee Lappeenrantaan omaa myymälää.

Lappeenranta. Marimekko Lappeenranta sulkee ovensa tänään. Myymälä ehti toimia kauppakeskus Weerassa lähes seitsemän vuotta.

Asiakkaat ovat olleet yllättyneitä ja pettyneitä, kertoo myyjä Titta Tonder lopettamisuutisesta. Hän itse on ollut töissä Marimekko Lappeenrannassa alusta lähtien.

— On harvinaista, että tämän brändin alla näkee perustamisen, avajaiset ja sulkemisen.

Tonder kertoo olevansa hämillään ja surullinen lopettamisen vuoksi.

Marimekko Lappeenranta oli niin kutsuttu konseptimyymälä. Konseptimyymälät ovat itsenäisten jälleenmyyjien omistamia liikkeitä, joissa myydään ainoastaan Marimekon tuotteita.

Lopettamisen syynä on jälleenmyyntisopimuksen päättyminen Marimekko Oyj:n kanssa. Marimekko Oyj ei halunnut jatkaa sopimusta, koska se suunnittelee Lappeenrantaan oman myymälän.

Marimekko Oyj:n viestintäpäällikön Piia Pakarisen mukaan yhtiö etsii kaupungista sopivaa liiketilaa, joka olisi tarpeeksi keskeiseltä paikalla. Hänen mukaansa myymälän avaamiselle ei ole tarkkaa aikataulua.

Pakarinen ei kommentoi, minkä kokoista liiketilaa Marimekko Lappeenrannasta etsii.

Marimekko Lappeenranta kuuluu Marimaailma Oy -ketjuun. Myös neljä muuta ketjuun kuuluvaa konseptimyymälää lopettaa lähiaikoina. Marimekko Oyj ei jatka niiden katkolle meneviä jälleenmyyntisopimuksista.

Kaksi Espoon myymälää sekä Vantaan myymälä sulkevat ovensa syyskuun loppuun mennessä. Kotkan myymälä lopettaa elokuun aikana.

Marimaailma Oy:n kauppiaita, Mervi Honkasta ja Jouni Honkasta, ei tavoitettu eilen kommentoimaan asiaa.

Viestintäpäällikkö Pakarisen mukaan yhtiön päätöksissä on kyse normaalista toiminnasta, eikä sopimuksille myönnetä automaattisesti jatkoa. Yhtiö haluaa valvoa omaa etuaan tarkasti.

— Sopimuksia tarkastellaan säännöllisin väliajoin, Pakarinen sanoo.

Kirjoittaja:
Kaj Paulamäki