Categories
Artikkelit

Imatran ensihoitopalvelu siirtyy Eksotelle

Jyrki NuottimäkiIMATRAN ensiensihoitopalvelut siirtyvät ensi vuoden alussa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) järjestettäväksi. Eksoten hallitus hyväksyi järjestelyä koskevan neuvottelutuloksen perjantaina.Eksote järjestää Imatran ensihoitopalvelun samalla tavalla kuin Imatra nyt. Myös henkilöstö siirtyy liikkeenluovutusperiaatteelle Eksoten palvelukseen ensi vuoden alussa. Imatralla ensihoidon palveluksessa on 18 henkilöä.Eksote lunastaa myös Imatralta ambulanssit niiden kirjanpitoarvon mukaisella hinnalla.IMATRA maksaa palvelusta Eksotelle ensi vuonna kiinteän vuosimaksun korotettuna 2,5 prosentin kustannustason nousulla. Vuosimaksun tarkka summa määräytyy Imatran ensihoidon tämän vuoden kustannusten mukaisesti. Vuonna 2010 ensihoidon kustannukset olivat noin 1,3 miljoonaa euroa.Sopimuksen mukaan Imatran ensihoidon palvelutaso säilyy nykyisellään vuoden 2012 ajan. Ensi vuonna osapuolet arvioivat maksukäytännön toimivuutta ja neuvottelevat tulevien vuosien maksuista.

Jyrki Nuottimäki

Kirjoittaja: