Mehiläinen saapuu Lappeenrantaan

Lääkärikeskus tulee kauppakeskus Galleriaan, jossa Terveystalolla on tällä hetkellä työterveyspalvelut. Lääkärikeskusten koveneva kilpailu tuskin laskee terveydenhoito-palveluiden hintoja.

Lappeenranta. Mehiläinen avaa lääkärikeskuksen kauppakeskus Gallerian tiloihin Lappeenrantaan. Yhtiön arvion mukaan ovet avautuvat marras—joulukuussa.

Mehiläinen kaavailee Gallerian yläkertaan lääkärikeskusta, jossa on laboratorio, röntgen, magneettipalvelut sekä työterveyspalveluita yritysasiakkaille. Yhtiö saattaa laajentaa myöhemmin myös sairaalatoimintaan.

— Olemme saaneet viestiä, että Lappeenrannassa on kysyntää ja tarvetta myös Mehiläiselle täydentämään palveluntarjontaa Itä-Suomen alueella, aluejohtaja Jaana Minkkinen taustoittaa.

Vielä tällä hetkellä Gallerian tiloissa on Terveystalon työterveyspalvelut. Työterveyspalvelut muuttavat lokakuun alussa kauppakeskus Isoon-Kristiinaan, jossa yhtiöllä on jo ennestään muita palveluita.

Mehiläisellä on käynnissä henkilöstön rekrytoiminen Lappeenrannan lääkärikeskukseen. Minkkisen mukaan yhtiö etsii yksikön johtajaa, muutamaa vastaavaa hoitajaa sekä lääkäreitä.

— Haluamme erikoisaloille mittavan palvelutarjonnan, joten tulemme tarvitsemaan useita kymmeniä lääkäreitä.

Minkkisen mukaan Lappeenrannan toimipisteeseen on tähän mennessä löytynyt melko hyvin henkilökuntaa. Lääkäreillä on paljon kysyntää niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla, mikä vaikeuttaa heidän rekrytoimistaan.

— Lääkärit ovat pääsääntöisesti itsenäisiä ammatinharjoittajia, eli itsenäisiä yrittäjiä. Heillä on vapaus valita, missä he vastaanottoa pitävät, Minkkinen kertoo.

Mehiläisellä on palveluksessa noin 2 000 henkilöä. Lääkäreitä Mehiläisellä on 1 900, joista 300 on töissä päätoimisesti.

Mehiläisen tulo lisää kilpailua yksityisellä terveydenhoitosektorilla Lappeenrannassa. Minkkinen ei usko sen vaikuttavan kuitenkaan hintatasoon. Lääkärikeskuksissa lääkärit määrittävät omat vastaanottohintansa.

— Me emme voi sanoa heille, millä hinnalla pitää työskennellä. Se on heidän oma asiansa, Minkkinen sanoo.

Vuonna 2009 Mehiläinen-konsernin liikevaihto oli 167,1 miljoonaa euroa. Lappeenrannan yksikön suhteen taloudellisia tavoitteita ei ole Minkkisen mukaan asetettu.

— Tavoitteet ovat pikku hiljaa muodostumassa. Lähtökohtana on se, että saamme alusta asti hyvän maineen palvelussa.

Mehiläisellä on ennestään 22 lääkärikeskusta ja yhdeksän sairaalaa eri puolilla Suomea.

Julkisrahoitteisilla markkinoilla yhtiöllä on kahdeksan vanhusten hoivakotia, 12 lastensuojeluyksikköä, 21 mielenterveyskuntoutuksen yksikköä sekä kehitysvamma- ja vammaispalveluyksiköitä.

Kirjoittaja:
Kaj Paulamäki