Kunnanjohtaja Olanderilta perätään lisää aloitteellisuutta

Kunnanjohtajasta ei keskusteltu Parikkalan valtuustoseminaarissa. Kokoomuksen ja kristillisten valtuustoryhmän esiin nostama luottamuspula jäi pelkäksi tokaisuksi.

Anssi Kemppinen

PARIKKALA. Parikkalan kunnanjohtajan Hans Olanderin luottamuspula jäi tokaisuksi Parikkalan valtuutettujen valtuustoseminaarissa. Keskustelua ei maanantaina syntynyt.

-Luottamusasia vain esitettiin seminaarissa. Jatkotoimenpiteistä ei ole päätetty ja riippuu muistakin ryhmistä, millaisia kantoja niillä on luottamusasiaan, sanoo valtuutettu Sakari Hämäläinen Parikkalan kokoomuksesta.

Hämäläisen mukaan nyt seurataan, miten kunnanjohtaja toimii erityisesti perjantain jälkeen, kun hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen esittelee hallituksen linjauksia kunnille.

-Luottamusasiassa olemme kuulolla myös kuntalaisten kommenteista, sanoo kokoomuksen valtuutettu Kari Niiranen.

Parikkalan kokoomuksen ja kristillisten valtuustoryhmä on ollut jo pitkään tyytymätön kunnanjohtajan työtä kohtaan, ja ryhmä nosti asian tällä viikolla esiin.

KOKOOMUS ja kristilliset haluavat Olanderilta enemmän aloitteellisuutta.

-Meidän (Parikkalan) pitäisi olla esimerkiksi kuntaliitosneuvotteluissa aloitteellisempia tai olemme jälkijunassa ja sitten muut johtavat keskustelua. Näyttää, että olemme jo jääneet paitsioon niin etelän kuin pohjoisenkin liitoskeskusteluista, sanoo Hämäläinen.

Hämäläinen ottaa vastaesimerkiksi naapurikunta Punkaharjun kunnanjohtajan, joka on tehnyt ripeästi linjauksia.

Ryhmä toivoo kunnanjohtajalta myös enemmän läsnäoloa kunnassa, sillä Hämäläisen mukaan kunnanjohtajan ulkopuolisuus on tullut kuntalaisille puheenaiheeksi.

VALTUUSTOSEMINAARISSA keskusteltiin enimmäkseen Parikkalan kunnan asemasta.

Valtuutettujen yhteenvedon mukaan kunta jatkaa toistaiseksi itsenäisenä, tekee yhteistyötä muiden kuntien kanssa ja seuraa kuntarakenneuudistusta.

Parikkalan valtuuston puheenjohtajan Sakari Paakkisen (kesk.) mukaan tällä hetkellä ei ole näköpiirissä kokonaisten kuntien liitoksia, mutta jatkossa Parikkalalle voisi ehkä tulla kysymykseen osia naapurikunnista.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen