Kymppi kuussa sairaalaparkista

Eksote alkaa periä työntekijöiltä kymmenen euron parkkimaksua kuukaudessa sairaalan pihassa olevista paikoista. Keskussairaalan uusi pysäköintitalo poistaa parkkikivut vuoden päästä.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri alkaa periä työntekijöiltä kymmenen euron parkkimaksua kuukaudessa marraskuun alussa. Eksoten tekninen johtaja Juhani Ahokas pitää maksua kohtuullisena.

-Maksu peritään sairaalan pihassa olevista autopaikoista. Ketkä haluavat maksaa, saavat sairaalan pihasta autopaikan.

Auton saaminen omaan parkkiruutuun ei ole kuitenkaan aivan sataprosenttisen varmaa, vaikka paikan maksaisikin. Sen myöntää myös Ahokas.

-Täyttä takuuta siitä ei saa, sillä ihmisiä tulee ja menee työvuoroihin pitkin päivää.

-Meillä on sentään noin 900 ihmistä töissä täällä ja toisinaan pysäköinti on ollut melko villiä touhua. Joskus pelastustietkin ovat olleet tukossa. Ennen parkkitalon valmistumista pysäköintiä pyritään ohjaamaan niin, että se tapahtuisi edes jollakin tavalla järkevästi.

ETELÄ-KARJALAN keskussairaalan pysäköintiongelmat poistuvat vuoden päästä. Pysäköintitalo valmistuu ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä, ja se vie samalla kaikki parkkikivut.

-Rakentaminen on sujunut täysin aikataulussa ja niin on ajateltu, että uusi pysäköintitalo valmistuu syyskuun lopussa ensi vuonna, Ahokas sanoo.

Pysäköintitaloon tulee 820 autopaikkaa. Halliin tulee 673 autopaikkaa ja katolle 147 paikkaa.

UUSI pysäköintitalo nousee keskussairaalan taakse Kahilanniementien varrelle. Pysäköintitalon omistaa Eksoten tytäryhtiö Etelä-Karjalan Sairaalaparkki Oy. Yhtiö hallinnoi myös muita keskussairaalan alueella olevia pysäköintialueita.

Pysäköintitalon autopaikat ovat maksullisia. Ahokkaan mukaan autopaikkojen hinnoista päätetään viimeistään ensi keväänä. Parkkitalosta kuljetaan katettua käytävää pitkin sisään sairaalaan, johon puhkaistaan aukko uutta pääsisäänkäyntiä varten.

Myös nykyinen pääsisäänkäynti on käytössä, mutta sen käyttö vähenee, kun suurin osa liikenteestä siirtyy Kahilanniementielle.

PYSÄKÖINTITALON rakentaminen vei 320 autopaikkaa. Korvaavia paikkoja on tehty muun muassa Imatrantien varrelle. Myös Veteraanipuistossa vanhan pappilan vieressä ja Kirkkoherranlahdella Ainonkadun varrella on maksuttomia parkkipaikkoja.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Parkkitalon rakennustyöt keskussairaalan takana alkoivat elokuussa. Käytössä uusi pysäköintitalo on ensi vuoden lokakuussa.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen