Pesä Ysit löysi pelinjohtajat seuran omista junioreista

Pesä Ysien superpesisjoukkueen pelinjohtovastuuseen hyppäävät Jukka Mäkinen ja Heidi Tolvanen. Yksi Mäkisen unelmista täyttyy huippupestin myötä.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Pesä Ysien naisten superpesisjoukkue saa uudet pelinjohtajat niin läheltä kuin ylipäänsä on mahdollista.

Viuhkaan tarttuu pitkän linjan pesäpallomies Jukka Mäkinen, joka toimi tällä kaudella seuran B-tyttöjen superpesisjoukkueen pelinjohtajana.

Kakkospelinjohtajaksi tulee Mäkisen tukena B-tytöissä valmentanut Heidi Tolvanen, joka pelasi Ysien paidassa superia tyttönimellään Huuskonen vielä kaudella 2008.

Kahtena edelliskautena Tolvanen on ollut B-tyttöjen lisäksi myös seuran naisten ykköspesisjoukkueen valmennuksessa.

-On turha lähteä merta edemmäs kalaan, kun osaamista löytyy seuran sisältä. Jukka ja Heidi ovat tehneet loistavaa työtä B-tyttöjen superissa. Tällä saamme seuran toimintaan jatkuvuutta, Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta linjaa.

PESÄ YSIEN PESTI täyttää yhden Jukka Mäkisen unelmista.

Entinen superpesispelaaja nousee nyt ensi kertaa huipputasolle pelinjohtajana, sillä Kouvolan Pallonlyöjien naisten nousu kilpistyi toissa kaudella seurajohdon vastustukseen.

-Minulla on ollut tavoitteena joskus päässä kokeilemaan kykyjäni miesten tai naisten superissa. Kun Ville kysyi, en hirveän pitkään päätöstäni miettinyt, Mäkinen kertoo.

Mäkinen haluaa Pesä Ysien toimintaan tasonnostoa sekä fyysiselle että lajitaitojen puolelle.

-Tuon Yseihin hullua pohjalaista räiskyvää mentaliteettia. Sen pitää paistaa läpi halusta pelata ja tehdä sitä, mihin on sitouduttu. En ole ikinä pitänyt sellaisesta tasapaksusta pelataan vaan -asenteesta. Kaikki keinot pitää käyttää voiton eteen.

MÄKINEN ASUU Kouvolassa ja työskentelee palomies-sairaankuljettajana. Pesti lappeenrantalaisseuran pelinjohtajana vaatii sumplimista kahden pienen lapsen isän arkeen.

Apu on kuitenkin lähellä. Kouvolan Pallonlyöjissä superia pelaava Juho Hacklin on Mäkisen työkaveri.

-Voimme vaihtaa vuoroja päittäin, sillä miesten ja naisten superia ei pelata ikinä samana päivänä.

-Lisäksi puolet emännän suvusta asuu Lappeenrannassa, mikä helpottaa myös. Toivotaan, että mummo ja pappa ovat iloisia, kun saavat lapset hoitoon, Mäkinen naurahtaa.

MÄKINEN JA Tolvanen tuntevat Ysien omat nuoret läpikotaisin. Automaattipaikkaa pelaavassa kokoonpanossa ei junnuille ole silti tarjoilla.

-Kunkin pelaajan täytyy kehittää itseään määrätietoisesti ja ottaa itse se rohkea askel superin pelipaikkaan, Tolvanen toteaa.

Lantta luonnehtii, että Jani Valkeapään vetämän edellisen valmennustiimin projekti päättyi syksyllä luonnollisella tavalla.

-Toiminnassa on taas ihan uutta virtaa. Yseillä alkaa nyt kuherruskuukausi, joka kestää vappuun asti. Se on kylmä fakta.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Pelinjohtaja Jukka Mäkinen (kesk.) on ainoa täysin uusi tulokas Pesä Ysien naisten superpesisjoukkueen rinkiin. Heidi Tolvanen pelasi Yseissä kymmenen kautta ja palaa nyt joukkueeseen kakkospelinjohtajana. Matti Mansikka puolestaan tekee paluun Ysien fyysiseksi valmentajaksi kolmen vuoden tauon jälkeen.

Jukka Mäkinen

s. 28.6.1972, Alajärvi

Ammatti: Palomies-sairaankuljettaja

Pesä Ysien naisten superpesisjoukkueen pelinjohtaja Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi pientä lasta.

Pelaajana yhdeksän superpesiskautta, yli 200 ottelua ja kerran Itä-Länsi-arvo-ottelussa. Seuroina muun muassa Alajärven Ankkurit, Juvan Pallo ja Imatran Pallo-Veikot. Peliura päättyi 2003.

Valmentajana viisi vuotta pelinjohtajana korialaisen Kymi-Pesiksen naisten ykköspesisjoukkueen pelinjohtajana, vuosi Kouvolan Pallonlyöjien naisten kakkospelinjohtajana ykköspesiksessä ja päättyneellä kaudella Pesä Ysien B-tyttöjen ykköspelinjohtaja Pesä Ysit 2012

Pelaajasopimukset: Viivi Kainlauri, Salla Risku Toiminnanjohtaja Ville Lantta jatkaa pelaajasopimusneuvotteluja tämän viikonlopun aikana.

Pelinjohtaja: Jukka Mäkinen

2. pelinjohtaja: Heidi Tolvanen

Lajivalmentaja: Pertti Laakso

Fyysinen valmentaja: Matti Mansikka

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen