Armilan U-koulusta ei tullut ostotarjouksia

Lappeenrannan kaupunki kaupittelee purkukuntoista koulua hyvällä tontilla. Tarjouspyyntö uusitaan kun koulunkäynti rakennuksessa lähestyy loppuaan.

LAPPEENRANTA. Armilan niin sanottu U-koulu ei kiinnostanut ostajia. Lappeenrannan kaupunki pani koulun tontteineen syksyllä myyntiin, mutta yhtään tarjousta ei tullut määräaikaan mennessä.

Ostotarjousten jättöaika päättyi eilen puolilta päivin.

– Yksi kysely tuli, eikä sekään johtanut mihinkään, kertoo kaupungin tilakeskuksen johtaja Ilpo Koponen.

Vuonna 1964 rakennettu U-koulu on osa Armilan koulukeskusta lähellä Lappeenrannan rautatieasemaa. Rakennus on vuoden 2013 loppuun kaupungin hallinnassa ja koulukäytössä, mikä Koposen mukaan jarruttelee ostohaluja.

– Tällä kertaa tuli vesiperä. Pannaan uusi tarjouskysely kun rakennuksen vapautuminen koulukäytöstä on lähempänä.

Kaupunki tarjoaa U-koulua ensisijaisesti purettavaksi, mutta sen runsaan 6 000 neliön tontti on arvotavaraa. Kaupungin myyntiin tulevien kiinteistöjen viimevuotisella listalla kokonaisuuden hinnaksi arvioitiin miljoona euroa.

– Ostaja esittää hinnan, ja myyjä päättää, onko se realistinen, Koponen sanoo.

Armilan funkkiskoulu meni viime vuonna U-koulun vierestä 12 000 neliön tontilla puolella miljoonalla.

Kaupunki myi sen liikemies Ossi Vilhun sijoitusyhtiö Assi Group Oy:lle, jolta tuli ainut tarjous. Vaatimus vuonna 1938 rakennetun funkkiskoulun suojelusta karkotti muut kiinnostuneet.

Funkkiskoulussakin käydään koulua vuoteen 2013. Sen tulevasta käytöstä ei ole tietoa, mutta tonttinsa laitaan Oppilaankadun varrelle Assi Group suunnittelee kolmea pienoiskerrostaloa.

Kaupunki ei ole aloittanut tontille kaavamuutosta. Kaavoituspäällikkö Heikki Purasen mukaan se on tarkoitus tehdä koko Armilan koulukeskuksen kortteliin, jahka U-koulun ja sen tontin ostajan aikeet on tiedossa.

Kaavoituksen taustaksi on tehty selvitys junien ja autojen aiheuttamasta melusta, jolle on uudisrakentamisessa nykyisin normit.

– Melututkimus palvelee koko korttelin tulevaa rakentamista. Näyttää siltä, että sinne pystytään rakentamaan asuntoja ilman ongelmia, Puranen kertoo.

Armilan koulukeskuksessa säilyy funkkiskoulun ohella Tykin vanha puukoulu, jossa on päiväkoti. Koulukeskuksessa toimivan yläkoulun oppilaat siirtyvät vuonna 2013 Kimpisen koulukeskukseen.

Kuvateksti

Kai Skyttä

Armilan U-koulu on u-kirjaimen muotoinen, joskin kulmikas rakennus Ratakadun varrella.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen