Rutolan koulu lopetetaan

Koululaisia kuljetetaan Rutolasta Lappeen koululle bussilla ainakin ensimmäinen kouluvuosi. Myöhemmin koululaisia varten on tarkoitus rakentaa turvallinen kevyen liikenteen väylä.

Timo Laitakari

LAPPEENRANTA. Rutolan alakoulu Lappeenrannassa lopetetaan tällä tietoa ensi keväänä. Syksyllä koululaiset aloittavat uudessa, valmistuvassa Lappeen koulussa.

Rutolan kyläkoulussa on tällä hetkellä reilut 40 oppilasta. Rutolasta on matkaa Lappeen koululle noin 2,5 kilometriä.

Aluerehtori Ville Laivamaa kertoo, että Rutolan koulun lopettamista puoltavat rakennuksen huono kunto ja tilojen puutteet: esimerkiksi erillistä liikuntasalia tai käsityötilaa ei ole. Kun lähistölle nousee nykyaikainen koulu, on yhdistäminen Laivamaan mukaan järkevää.

– On tärkeää, että oppilailla on terveelliset ja turvalliset tilat.

Rutolan oppilaiden vanhemmille järjestettiin asiasta tiedostustilaisuus toissa viikolla. Laivamaan mukaan vanhemmat suhtautuivat yhdistämiseen ymmärtävästi.

Asiasta päätetään joulukuun 12. päivä Lappeenrannan valtuustossa ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä sekä kasvatus- ja opetuslautakunnassa viikkoa myöhemmin.

Rutolan koulu sijaitsee Mikkelintien varressa Rutolan kylässä. Matka Lappeen koululle kulkee pääosin vaaralliseksi koettua Munterontietä pitkin. Sen varteen oli tarkoitus saada valaistu kevyen liikenteen väylä jo tulevaksi syksyksi. Budjettikäsittelyssä väylä kuitenkin ruksattiin pois investointilistoilta.

Nyt kaupunginhallitus lupaa Rutolan koululaisille bussikuljetuksen Lappeen koululle siihen saakka, kun reitti saadaan turvalliseksi. Opetustoimi on valmistellut kuljetuksen järjestämistä tilausajona Rutolan koulun pihalta Lappeen koululle.

Laivamaa ennakoi, että nämä kyydit jatkuvat ainakin koko ensimmäisen kouluvuoden.

Ruoholammen päiväkodin viereen nouseva Lappeen alakoulu on tehty ensisijaisesti ruoholampelaisia varten. Muutamassa vuodessa metsään nousseen asuinalueen lapset on tähän asti ohjattu pääasiassa Lavolan ja Skinnarilan kouluihin.

Ville Laivamaa kertoo, että Lappeen kouluun on tarkoitus tässä vaiheessa sijoittaa ruoholampelaisten ja rutolalaisten lisäksi myös ne Taipalsaaren Merenlahdentien varren koululaiset, jotka käyttävät Lappeenrannan kouluja. Nyt he käyvät Kuusimäen koulussa.

Lappeen kouluun tulee 1.-6. luokkien opetusta, esiopetusta sekä erityisen tuen ryhmiä.Kouluun rakennetaan 20 kotiluokka, eli sinne sopii enimmillään noin 400 oppilasta.Laivamaa kertoo, että ensi syksynä Lappeessa kuitenkin aloittaa ehkä vain noin 150 oppilasta.

Todellinen määrä selviää, kunhan oppilaiden vanhemmat kertovat haluistaan ja aikomuksistaan.

Rehtori Laivamaa toivoo, että Ruoholammelle taloa rakentavat lapsiperheet olisivat hyvissä ajoin yhteydessä, jotta kaupunki osaisi varautua uusiin oppilaisiin.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari