Categories
Artikkelit

Huhtiniemen hotelli ja maakauppa tulee päätettäväksi tammikuussa

Kauppahinta 19 000 kerrosneliön rakennusoikeudesta jäänee alle kahden miljoonan. Tarvittaessa alueelle voi kaavoittaa lisääkin. Hotellista järjestetään arkkitehtikilpailu.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Huhtiniemen hotellin ja loma-asuntoalueen sisältävä asemakaava tulee poliitikkojen päätettäväksi lähiviikkoina. Kaupunginsihteeri Juha Willberg kertoo, että tavoitteena on saada asemakaava ja täytäntöönpanosopimus kaupunginhallituksen käsiteltäväksi tammikuun toisena maanantaina. Lopullisesti asian ratkaisee kaupunginvaltuusto, jonne nopeimman aikataulun mukaan asia etenisi 23. tammikuuta.

Asiasta päättämistä oli siirretty viime keväänä ensi kevääseen hankkeen takana olevan Buildia Oy:n pyynnöstä. Ympäristöministeriö hyväksyi hiljattain Etelä-Karjalan maakuntakaavan. Maakuntakaavassa ei ole estettä hankkeelle.

Buildian hallituksen puheenjohtaja Mikko Laakkonen kertoi marraskuussa Etelä-Saimaalle, että heidän suunnitelmissaan rakentaminen alkaa ensi vuoden syksyllä. Laakkosen mukaan hotellin operaattori valitaan tulevan talven, mutta viimeistään kevään aikana.

KYLPYLÄHOTELLISTA järjestetään arkkitehtikilpailu. Willbergin selvittää, että kilpailusta vastaa ja sen maksaa Buildia. Hotellista on kaavailtu 14-kerroksista maamerkkiä.

Jos valtuusto hyväksyy kaavan ja täytäntöönpanosopimuksen, Saimaan rannan 16,1 hehtaarin alueesta suurin osa eli kaavaan merkityt korttelialueet siirtyvät Buildian omistukseen.

Asemakaavassa alueelle on merkitty noin 19 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta. Siitä liiketoiminnallista tilaa eli hotellitilaa on 8 000 neliötä, kylpylä- ja oheistilaa 4 675 ja loma-asuntoja 6 300 neliötä. Kun liiketoiminnallisen tilan hinta on 150 euroa neliöltä ja loma-asuntojen 50 euroa neliöltä, tulee kauppahinnaksi noin 1,7 miljoonaa euroa. Lopulliseen hintaan vaikuttaa sovittu indeksi.

SOPIMUKSESSA puhutaan myös tavoiterakennusoikeudesta, joka on alun perin suuremmalle hankkeelle kaavailtu 46 000 kerrosneliömetriä.

Juha Willberg toteaa, että maininta tavoiterakennusoikeudesta velvoittaa kaupungin tarvittaessa selvittämään, voiko alueelle myöntää lisärakennusoikeutta.

-Jos hanke tarvitsee lisää rakennusoikeutta laajentuakseen, se käsitellään erikseen uudessa kaavaprosessissa, sovituilla hinnoilla enintään tavoiterakennusoikeuteen saakka.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju