SaiPa pestasi tahtohyökkääjän

Laitahyökkääjä Riley Armstrong siirtyy SaiPaan. SaiPa odottaa Armstrongin lisäävän hyökkäyspelin energiaa entisestään.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. SaiPa täydentää hyökkäyskalustoaan kanadalaisella Riley Armstrongilla. 27-vuotiaan laitahyökkääjän sopimus oli tapaninpäivänä vielä viimeistelyä vailla, mutta hänen on tarkoitus hypätä lentokoneeseen Torontossa tänään tiistaina.

Armstrong on pelitavaltaan enemmän tahto- kuin taitopelaaja, jolta voi odottaa väsymätöntä uurastusta ja pohjoisamerikkalaisille pelaajille tyypillistä aggressiivista jääkiekkoilua taklauksineen ja maalille ajoineen.

-Pelaajia on tarjottu kymmeniä. Tuntui, että Armstrong toisi sitä, mitä me kaivataan. Armstrongista odotetaan suoraviivaista energiapelaajaa, joka pystyy tekemään maaleja, SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vahvistaa.

-Sillä mielellä olemme, että hänestä tulee iso ja tärkeä pala tuohon jengiin, jos hän tuo maalille menoon tiettyä rouheutta ja hakkaa räkämaaleja sisään.

-Lintner-siirronkin tavoitteena oli, että teemme tämän kauden joukkueesta mahdollisimman hyvän. Meidän velvollisuus on koittaa saada joukkuetta paremmaksi.

LOPPUKAUDEN kattavan sopimuksen aluksi Armstrong on kaksi viikkoa koeajalla.

SaiPan tavoitteena on saada hänet mukaan torstain TPS-vierasotteluun, mutta viimeistään ensi tiistain Pelicans-kotiotteluun.

-Hänellä on sillä tavalla intoa tulla Suomeen pelaamaan, että olisi mahdollisesti pidettävissä täällä myös ensi kauden, Kallioniemi luonnehtii.

Armstrong on pelannut valtaosan urastaan AHL:ssä, jossa hän on tehnyt 402 ottelussa tehot 86+81=167. Tällä kaudella Armstrong ehti edustaa ECHL-liigan Elmira Jackalsia ja AHL-liigan Binghamton Senatorsia ennen siirtymistään Lappeenrantaan.

ARMSTRONG on tehnyt urallaan kaksisuuntaiset NHL-sopimukset San Jose Sharksin ja Calgary Flamesin kanssa, mutta läpimurto maailman johtavaan kiekkoliigaan on jäänyt toistaiseksi haaveeksi. Kaksi NHL-otteluaan hän pelasi kaudella 2008-2009 Sharksin riveissä ilman tehopisteitä.

Viime kaudella Armstrong haki läpimurtoa KHL-liigan Barys Astanassa, mutta siirtyi yhdeksän ottelun jälkeen Saksan liigan Augsburg Panthersiin. Saksassa hän teki 17 ottelussa pisteet 5+3=8.

SaiPasta tulee hänen jääkiekkouransa 14. seura.

-Hän on pelannut Euroopassa, joten hänen pitäisi pystyä pääsemään aika nopeasti mukaan tuohon hommaan. Meidän käsitys on, että hän on persoonana myös sellainen, että pääsee joukkueeseen sisään nopeasti, Kallioniemi kertoo.

Kallioniemen mukaan SaiPaan ei ole luvassa lisää uusia pelaajia ainakaan lähipäivien aikana.

-Katsotaan nyt rauhassa, miltä peli alkaa näyttää. Meillä on vielä tammikuu aikaa reagoida, jos on tarvis.

KUVATEKSTI

NHL/Brad Watson

Toissa kauden alla Riley Armstrong poseerasi virallisessa valokuvassa Calgary Flamesin miehenä.

Riley Armstrong

s. 23.11.1985 Lloydminster, Saskatoon, Kanada

180 cm / 82 kg / right

Paras AHL-kausi 2008-2009 Worcester Sharksissa runkosarjassa 71 ottelua 25+17=42 101 min ja pudotuspeleissä 12 ott. 3+10=13 46 min Isoveli Colby Armstrong on tällä kaudella NHL-seura Toronto Maple Leafsin varakapteeni.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen