Huhtiniemen hotellikaava vaatii enää valtuuston sinetin

Kaupunginhallitus hyväksyi alueen asemakaavan ja hotellihankkeen täytäntöön-panosopimuksen.

Helena Rissanen

LAPPEENRANTA. Huhtiniemen hotellin ja loma-asuntoalueen asemakaava ja täytäntöönpanosopimus hyväksyttiin maanantaina Lappeenrannan kaupunginhallituksessa. Lopullisesti asian ratkaisee tammikuun 23. päivänä kokoontuva valtuusto.

Hallitus ei katsonut tarpeelliseksi odottaa Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöissä meneillään olevan erityisen tarkastuksen valmistumista ennen sopimuksen hyväksymistä. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Eeva Arvelan (sd.) ja toisen varapuheenjohtajan Ilpo Hakulan (kok.) mukaan Huhtiniemen hotellihankkeesta on tehty erityiset tarkastukset jo kahteen kertaan. Asian valmistelu perustuu lainvoimaiseen valtuuston päätökseen, eikä sitä ollut syytä viivyttää.

Erityiseen tarkastukseen sisältyy lisäselvitys Fly Lappeenranta Oy:n rahoituksen ja Huhtiniemi-hankkeen mahdollisista kytkennöistä. Tarkastuksen arvioidaan valmistuvan helmikuun loppuun mennessä.

Hallituksen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) ei osallistunut maanantain kokoukseen, mutta katsoi, että päätös oli syytä tehdä nyt.

Kaikki asiat etenevät omassa aikataulussaan. Emme usko, että erityisestä tarkastuksesta tulisi ilmi mitään sellaista, mikä tähän sopimukseen vaikuttaisi. Jos tulee, asia menee uuteen tarkasteluun.

Päätöksellä Saimaan rannan 16,1 hehtaarin alueesta suurin osa eli kaavaan merkityt korttelialueet siirtyvät hotellihankkeen takana olevan Buildia Oy:n omistukseen.

Asemakaavassa alueelle on merkitty noin 19 000 kerrosneliömetriä rakennusoikeutta, josta hotellitilaa on 8 000 neliötä, kylpylä- ja oheistilaa 4 675 ja loma-asuntoja 6 300 neliötä.

Liiketoiminnallisen tilan hinta on 150 euroa neliöltä ja loma-asuntojen 50 euroa neliöltä. Lopulliseen hintaan vaikuttaa sovittu indeksi. Marraskuun 2011 indeksiluvun mukainen kauppahinta on runsaat 1,8 miljoonaa euroa.

Rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan ensi syksynä. Hotellin operaattori valitaan viimeistään kevään aikana.

Kylpylähotellista järjestetään arkkitehtikilpailu, jonka maksaa Buildia. Hotellista on kaavailtu 14-kerroksista maamerkkiä.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen