Katettu tekojää päällimmäisenä Joutsenon toiveiden tynnyrissä

Joutsenon liikuntainvestointien toivelistalta löytyy jalkapallohalli, uimahalli, lähiliikuntapaikkoja, painimattoja, lasten liukumäkiä ja paljon muuta.

Jarmo Hämäläinen

Joutseno. Joutsenolaiset pääsivät tiistai-iltana täyttämään kansalaisfoorumissa alueen liikuntainvestointien toiveiden tynnyriä.

Taivas ei ollut rajana, vaan ne 1,7 miljoonaa euroa, jotka jäivät siitä kertaalleen jo kuopatun jäähallin rakennusrahoista.

Urheilukeskukseen rakennettava tekojää nousi illan ykköspuheenaiheeksi. Juha Turkian mukaan tekojää avokaukalolla riittää ja investointikustannuksia siitä kertyy noin puoli miljoonaa euroa.

Jouni Hotakaisen mielestä joutsenolaisten jääurheilun harrastajien toiveet on niin monta kertaa jo petetty, että että tekojääkaukalolle pitäisi vähintäänkin saada jonkinlainen katos.

Illan keskusteluissa tekojään katokseen lisättiin myös seinät ja toiveisiin vastaamassa ollut Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman joutui arvioimaan, mitä mahtaisi katolla ja seinillä varustettu tekojää eli kylmä jäähalli maksaa.

— Kyllä sellaisen varmaankin alle miljoonalla saa, mutta kaupunginhallituksen ja valtuuston joulukuisessa päätöksessä Joutsenon harjoitusjäähallin rakentamisesta päätettiin luopua ja 1,7 miljoonan euron summalla alueelle on tarkoitus saada muita liikuntapalveluja, Oksman muistutti.

SUURISTA investointitoiveista esiin nousi myös tekonurmen päälle talviajaksi rakennettava jalkapallon ylipainehalli, joka purettaisiin kesäksi pois.

Juha Turkia arvioi sen kustannuksiksi noin 700 000 euroa ja talviajan käyttökustannuksiksi noin 50 000 euroa, jos lämpötila pidetään plus viidessä.

Turkia kannatti myös

300 000 euron sijoittamista lähiliikuntapaikkoihin, vaikka Pekka Lukkari epäili, että isojen hankkeiden ajajilla ei rahaa jää enää pieniin kohteisiin, kuten vaikkapa uusiin suunnistuskarttoihin.

— Tämä 1,7 miljoonaa on tarkoitettu investointeihin, ei käyttötalouteen. Jos ostetaan jääkaappi, se on investointi. Kaapissa oleva maito menee jo käyttötalouteen. Ei meidänkään kannata vaan pyytää lisää lamppuja ladun varteen, Turkia sanoi.

— Liikuntatoimen budjetti on sen verran tiukalla, että käyttötaloudesta ei uusia valaistuskohteitakaan voi kustantaa, Ilkka Oksman muistutti

KOULUJEN lähiliikuntakohteet saivat kannatusta monessa puheenvuorossa.

Heikki Laivamaa oli huolissaan siitä, että tekojääkaukalon rakenteminen johtaa siihen, että iltavuorot ovat maksullisia, eikä lapsille ja nuorille jää enää paikkaa omaan vapaaseen jääliikuntaan.

Hannu Myllärisen mielestä kaukalon vireen pitäisi rakentaa tekojäälle myös vapaan luistelun alue.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Tapio Virkin mielestä Rauhan alueella hiihtäjien turvallisuus vaatii alikulkutunnelin.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen