Linjuriauto käynnistyy museolla

Teatteriyhdistys Kesyn musiikillinen uutuusesitys on tilaustavaraa.

Lappeenranta. Teatteriyhdistys Kesyn kolmikko Timo Mattila, Aarni Metsä ja Matti Ranki ovat valmistaneet lupsakan mielikuvamatkan Viipuriin. Linjuriauto-musiikkimatkaa esitetään Etelä-Karjalan museon pienoisteatterissa Lappeenrannassa. Ensi-ilta on perjantaina 13. tammikuuta. Sen jälkeen Linjuriauto käynnistyy vain ryhmille. Sitä luvataan pitää ohjelmistossa seuraavat kaksi vuotta.

Miehet soittavat, puhuvat ja laulavat ja ottavat yleisönkin esitykseensä mukaan.

Idea esitykseen lähti Etelä-Afrikasta saakka. Matkaillessaan siellä miehet sattuivat lauleskelemaan samoja tuttuja lauluja. Tuosta aihiosta syntyi tarina Linjuriautosta, johon on koottu sellaisia 40- ja 50-lukujen sävelmiä kuin Linjuripolkka, Reppu ja reissumies, Suutarin tyttären pihalla ja Jätkän lauantai.

Eniten kuullaan Toivo Kärjen ja Reino Helismaan sävelmiä. Seppo Äikäs on sovittanut kappaleista useat. Päivi Pöyhölä on luonut esityksen ulkoisen ilmeen.

Myös yleisö pääsee laulamaan mukana sekä tanssimaankin.

Matka päättyy ”kiertoajeluun” Viipurin pienoismallin äärellä museo-oppaana Marja Haapanen. Kaikkiaan esitys kestää tunnin verran.

Linjuriauton roolihahmoja ovat linjurikuski-Matti eli Matti Ranki, joka soittaa hanuria, rahastaja-Jussina Timo Mattila ja salaperäisenä Reissumiehenä Aarni Metsä, joka soittaa viulua.

Linjuriauton kohderyhmään kuuluvat kaikki 50-lukua eläneet ja muutkin musiikin ystävät.

Kuvateksti

Ari Nakari

Matti Ranki, Aarni Metsä ja Timo Mattila vievät yleisön vanhojen iskelmien avulla vanhaan Viipuriin.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen