Categories
Artikkelit

Matti Mononen palaa kisaamaan

Jarmo HämäläinenLAPPEENRANTA. Viime kesänä sairastelun vuoksi seiväshypyn kilpailukauden kokonaan väliin jättänyt Matti Mononen pistää kerran vielä kaikki peliin.LUM:n 28-vuotias hyppääjä palaa kisoihin lauantaina Turussa.— Aloituskorkeudeksi laitan 520 tai 530. Alempaa on turha lähteä hyppimään, jos hyvää tulosta aikoo tehdä, Matti Mononen suunnittelee.Sisähallikausi on Monoselle tänä vuonna poikkeuksellisen tärkeä, koska takana on vajaan kahden vuoden kilpailutauko ja Helsingin EM-kisat alkavat heti juhannuksen jälkeen.— Nyt on helpompi hypätä, kun paino on pudonnut 74 kiloon. Sairastelu pudotti painoa. Punttitreeniä ja lihasten kasvattamista on sen jälkeen vähennetty, Matti Mononen kertoo.Vuosi sitten talvella Monosella todettu mykoplasma vaivasi hengitysteitä sitkeästi.— Puoleen vuoteen en jaksanut tehdä oikein mitään. Edelliskesä meni pilalle, kun putosin Norjassa patjan alla olleen rautakehikon päälle.— Sen verran huonoon kuntoon menin viime vuonna, että harjoittelu piti aloittaa ihan nollasta uudelleen, Matti Mononen kertoo.TANHUVAARASSA talven harjoitellut Matti Mononen on tehnyt sadoittain hyviä harjoitushyppyjä. Motivaatio ja itseluottamus ovat palautumassa.— Helsingin EM-kisaraja 550 ei ole mahdoton, mutta näyttöjä pitäisi antaa jo alkukaudesta. Keväällä olisi tietysti kisoja tarjolla Euroopassa, mutta minun viime aikojen tuloksillani niihin kisoihin ei tule kutsua, eikä omilla rahoilla ole varaa matkustaa, Mononen korostaa.KAIKKIEN maajoukkuekuvioiden ulkopuolelle pudonnut Matti Mononen on ollut talvikaudella yhdellä etelän leirillä omin varoin. Maajoukkueen uusi australialainen seiväsvalmentaja Steve Rippon on Matille tuttu mies seiväskarnevaaleilta.— Steven neuvoja on hyvä kuunnella, mutta omaan linjaan luotetaan edelleen, sanoo isä-Markun valmennuksessa jatkava Matti.KUVATuuli Truhponen

Jarmo Hämäläinen

Kirjoittaja: