Myllysaaren metsään tulee seikkailuhuvipuisto

Linnoitusniemen kärjestä Myllysaareen muuttava seikkailurata avataan vappuna. Puisto tulee ympärivuotiseen käyttöön. Hiekkalinnan vieressä oleva tyhjä alue täyttyy Joulumaailman mökeillä.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Myllysaaressa voi myös seikkailla ensi kesänä. Viime kesänä hiekkalinnan kupeessa ollut seikkailurata muuttaa Myllysaareen. Uuden seikkailuradan rakentaa Flowpark Oy, joka pystyttää Myllysaaren metsään pysyvän seikkailuhuvipuiston.

-Työt aloitamme mahdollisimman pian ja kenties jo ensi viikolla, sanoo Flowpark Oy:n toimitusjohtaja Janne Kalhama.

Yhtiö on vuokrannut Lappeenrannan kaupungilta 0,8 hehtaarin kokoisen tontin puiston toimintaa varten. Kaupungin rakennusvalvonta myönsi toimenpideluvan puiston rakentamiseen viikko sitten.

-Tavoitteena on avata puisto vappuna. Talven aikana rakennamme radat ja keväällä ennen vappua teemme viimeistelyt, Kalhama toteaa.

Seikkailuhuvipuisto palvelee myös talvikuukausina.

-Avaamme vapulta ja avoinna olemme loka-marraskuulle ja sen jälkeen tilauksesta milloin vain.

VIIME kesänä Flowparkilla oli hiekkalinnan yhteydessä pienikokoinen seikkailurata. Yhtiö sai niin paljon hyvää palautetta, että päätti perustaa Lappeenrantaan isomman puiston, ja nimenomaan Myllysaareen. Radalle myytiin kesä-heinäkuun aikana oli 4 000 lippua.

-Nyt rakennettavasta seikkailuhuvipuistosta tulee ainakin puolet suurempi. Viime kesänä seikkailuradalla oli noin 20 tehtävää, mutta nyt tarkoituksena on rakentaa kahdeksan-kymmenen erilaista, puiden välissä kulkevaa kiipeilyrataa, joissa on yhteensä 40-50 tehtävää.

Seikkailuhuvipuisto rakennetaan Myllysaarenpolun molemmille puolille. Yksi lenkki koukkaa uimalan puolelta. Rata ylittää tien niin korkealta, että muun muassa huoltoajot alittavat sen helposti.

-Radat eivät rajoita muuta liikkumista millään tavalla, sillä radoilla edetään turvavaijeriin kytkettynä. Putoaminen on mahdotonta.

-Joskus puistoa voisi laajentaa kulkemaan ainakin osan matkaa myös veden päällä, Kalhama suunnittelee.

FLOWPARKIN siirtyminen Myllysaareen antaa lisää tilaa hiekkalinnalle. Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n (LSYP) projektipäällikkö Antti Tuomaala sanoo, että tyhjäksi jäänyt alue on tarkoitus täyttää muun muassa Joulumaailman mökeillä. Vuodenvaihteessa ne olivat kansalaistorilla.

-Mökeistä tulee pajoja, joissa lapset pystyvät tekemään matkamuistoja itselleen. Pienellä taskurahalla voi ostaa tarvikkeita ja tehdä niistä matkamuistoja.

Hiekkalinnan uuden rakentajan nimi julkistetaan ensi viikolla.

-Nimet laitetaan papereihin ensi viikolla, Tuomaala toteaa.

Hiekkalinnalle on haussa uusi paikka, mutta vielä ensi kesänä se rakennetaan entiseen paikkaan Linnoitusniemen kärkeen.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Viime kesänä Timo Hänninen ja Kristian Juntto kiipeilivät seikkailuradalla Linnoitusniemen kärjessä.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen