Savitaipaleen seurakunta ei aio myydä maata kylpylälle

Orrain tonttien rakennusoikeus ei riitä hotellille. Kirkkoneuvosto ottaa ensi tiistaina kantaa kiisteltyyn hankkeeseen.

Anne Kokkonen

SAVITAIPALE. Venäläisvetoinen kylpylähanke on yhä kovemmassa vastatuulessa Savitaipaleella. Seurakuntakaan ei lämpene ajatukselle tontin myymisestä matkailukeskukselle.

Seurakunta on selvittänyt kahden Orraissa sijaitsevan loma-asuntotontin myyntimahdollisuuksia ja tullut kielteiseen tulokseen. Asiaa tunnustelleelle kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärvelle aiotaan ilmoittaa, ettei seurakunta ole kiinnostunut monikansallisen matkailukeskuksen rakentamisesta seurakunnan maalle Orraihin.

Perusteluinaan seurakunta toteaa, että Orrain alue kuuluu Natura 2?000?-alueeseen ja rantojensuojelualueeseen. Seurakunnan omistamien rantatonttien rakennusoikeus ei riitä suunnitelluille rakennushankkeille.

Orrain palsta katsotaan hyvän kokoiseksi ja yhtenäiseksi metsänhoidolliseksi alueeksi, jota ei metsänhoidon kannalta ole syytä lähteä pirstomaan. Jos seurakunta haluaa myydä maa-alueitaan, kaupattavaksi löytyy parempiakin kohteita.

KYLPYLÄHOTELLIA suunniteltiin aluksi Savitaipaleen Pettilään, mutta hanke kariutui kyläläisten vastustukseen ja maanomistusjärjestelyihin. Sen jälkeen kylpylälle on etsitty tonttia myös Partakoskelta ja Saimaan Vuohiselän rannalta.

Seurakunnan puoleen käännyttiin viime lokakuussa. Tuolloin kirkkoneuvosto päätti äänestyksen jälkeen jatkaa asian käsittelyä.

Savitaipaleen kirkkoneuvosto päättää asiasta lopullisesti ensi tiistaina pidettävässä kokouksessaan.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen