Categories
Artikkelit

Vety sai alkunsa atomista Lappeenrannassa vuonna 1962

Leena SallinenLAPPEENRANTA. Vety on Lappeenrannasta kotoisin, tietää myös verkon Wikipedia. Vedyn rinnalla se esittelee atomin, joka on lihapiirakka kinkulla tai munalla. Vedyssä on molempia.Vedyn syntyhistoriasta liikkuu Lappeenrannassakin monenlaista tietoa.Tiettävästi luotettavimman tarinan mukaan se sai alkunsa atomista Lappeenrannan kauppatorilla Taimi Laakon kojulla vuonna 1962. Atomi oli jo silloin olemassa. Kuorma-autoilija Antti Myllärinen pyysi Laakolta munatäytteiseen atomiinsa myös kinkkua.-Olkoon vaikka vety, Myllärinen kastoi uutuustuotteen siltä istumalta.Kauppatorin yrittäjät hakivat ja saivat vedylle ja atomille rekisteröidyt tavaramerkit vuonna 1967, mutta valituksen jälkeen ne otettiin pois.Vetyä ja atomia saa myydä missä vaan ja myydäänkin nakkarilla monessa kaupungissa. Lappeenrannassa vain oman kaupungin kauppatorin ja satamatorin vetyjä ja atomeja pidetään aitoina.

Leena Sallinen

Kirjoittaja: