Lappeenrannan monitoimihalli Lentokentäntien varteen

Halliyhtiön suunnitelmissa on pohtia Lappeenrannan monitoimihallin rakentamista sitten, kun kokemuksia Imatran monitoimihallin pyörittämisestä alkaa karttua.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANNAN urheilun monitoimihallin sijoituspaikaksi on sittenkin valikoitumassa Lentokentäntien varsi. Hallin rakentamista puuhannut Aviasport Areena Oy esitti Lentokentäntietä hallin sijoituspaikaksi jo vuosi sitten.

Lappeenrannan kaupunki kuitenkin etsi monitoimihallille toista sijoituspaikkaa koko viime vuoden. Viivästyksen vuoksi halliprojekti keskeytyi toistaiseksi.

Lentokentäntien varren tontin kaavamuutos on parhaillaan nähtävillä Lappeenrannan kaupungintalolla ja kaupungin verkkosivuilla.

-Siinä käsityksessä olen, että monitoimihallin sijoituspaikaksi on tullut Lentokentäntie, Lappeenrannan liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman vahvistaa.

LAPPEENRANNAN jahkailun vuoksi halliyhtiö siirsi katseensa Imatralle. Halliyhtiön jäsen Sakari Myllys kuitenkin kertoo, että hankkeen puuhamiehet palaveerasivat tammikuussa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan kanssa ”erittäin hyvässä hengessä.”

-Totesimme tilanteen, että nyt odotamme Imatran monitoimihallin valtionapupäätöstä. Oli se mikä hyvänsä, istumme sen jälkeen alas ja katsomme Lappeenrannan tilannetta, Myllys kertoo.

Myllykselle Lentokentäntien kaavamuutoksen nytkähtäminen eteenpäin oli silti pieni yllätys.

-Myös minä olen saanut sen vaikutelman, että Lappeenrannan monitoimihallin sijoituspaikka on nyt Lentokentäntie.

JOS IMATRAN monitoimihallille myönnetään valtionapu huhtikuun puolivälissä, sen rakentaminen alkaa heti. Silloin liikuntahalli olisi käytössä jo ensi talvena.

-Ykkösjuttu on saada monitoimihalli maakuntaan. Se on se iso asia, Myllys sanoo.

Jos ja kun Imatran monitoimihalli valmistuu, halliyhtiö aikoo ottaa aikalisän nähdäkseen, kuinka Imatran hallin toiminta alkaa pyöriä ja kuinka kysyntä konkretisoituu.

-Sen perusteella harkitsemme jatkoa, Myllys sanoo.

LAPPEENRANNAN monitoimihallia ei sentään olla kuoppaamassa. Imatran projekti kuitenkin kiilasi sen edelle.

Halliyhtiö ei halua rakentaa lähekkäin kahta liian isoa monitoimihallia, jotka tekisivät toisistaan kannattamattomat.

-Näkemykseni mukaan monitoimihalli tarvitaan pitkässä juoksussa myös Lappeenrantaan. Minkälainen kokonaisuus se olisi, sitä pitää miettiä, Myllys toteaa.

Monitoimihallin tulo Lappeenrantaan vaatii joka tapauksessa kaupungin rahallista tukea, josta ei ole päätöstä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen