Saimaan Juomatehdas lähtee Lappeenrannasta

Harapaisten tilat ovat liian pienet tuotannon lisäämiseen. Lappeenrannan satamaan yritys haluaisi perustaa panimoravintolan.

Seija Hackman

Marsalkka-oluita Lappeenrannassa valmistava Saimaan Juomatehdas suunnittelee muuttoa Mikkeliin. Syynä muuttoon on se, että tehtaan tuotantokapasiteetti Lappeenrannassa on käynyt liian pieneksi.

Saimaan Juomatehdas toimii Harapaisissa entisissä meijerin tiloissa.

-Nykyinen paikka on hyvä, mutta tila pieni ja epäkäytännöllinen. Mikkeliin on kaavailtu isompaa laitosta. Tontti on jo etsitty ja uudisrakennus on suunnitteilla, Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Pertti Oksa kertoo.

Marsalkka-oluita valmistuu tänä vuonna kaikkiaan noin 500 000-600 000 litraa. Kysyntää oluista on kuitenkin niin paljon, että tuotanto on tarkoitus tuplata. Maaliskuussa valikoimiin tulee uusi Marsalkka Luomuvehnä.

-Se tekee entistä haastavammaksi toimia Harapaisten tiloissa, Oksa kuvaa.

Paikkaa uudelle panimolle katsastettiin Oksan mukaan hieman myös Lappeenrannasta, mutta ei kovin vakavasti. Saimaan Juomatehdasta pyörittää Oksan perheyritys, jolla on kolme ravintolaa Mikkelissä. Oksa itse istuu Mikkelin kaupunginhallituksessa.

-Mikkelissä meillä on kotikenttäetu. Ja saman Saimaan rannalla ollaan, joten nimeäkään ei ole tarvis muuttaa, Oksa toteaa.

Saimaan Juomatehtaalla on Lappeenrannassa kuusi työntekijää. Oksan mukaan heille tarjotaan mahdollisuutta siirtyä töihin Mikkeliin.

Mikkelin uudessa tuotantolaitoksessa työvoimaa tarvittaisiin 10-15 henkeä. Töitä on tarkoitus tehdä kahdessa tai jopa kolmessa vuorossa.

Muuton aikataulusta Oksa kertoo vain sen, että se on edessä ”niin pian kuin mahdollista”.

Kokonaan Saimaan Juomatehdas ei aio Lappeenrannasta lähteä. Suunnitteilla on panimoravintola Linnoituksen kärkeen.

-Kaupungin kanssa on käyty neuvotteluja tiloista, Oksa kertoo.

Toiveissa on tilat jostakin rannan makasiineista. Paikalle olisi tarkoitus tuoda oikea panimolaitteisto, jonka kertakeiton suuruus olisi noin 500 litraa.

Helsingin Kampissa toimiva panimoravintola Bruuveri on Saimaan Juomatehtaan tytäryhtiö.

Muutosta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Kirjoittaja:
Seija Hackman