Hiisi, mikä hulina alkaa Imatralla!

Imatran uusi maskotti Hiisi korkkaa Imatran kesän Koskenpartaalla. Hiisi on ainutlaatuinen vesipeto, joka on kuitenkin pohjimmiltaan ujo ja lempeä.

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatran maskotti, Hiisi näyttäytyy ensimmäistä kertaa julkisesti tänään Imatran kesäavauksessa Koskenpartaalla.

Tämä siitä huolimatta, että tarinan mukaan Hiisi on ainakin 5?000 vuotta vanha. Ujona olentona se ei ole tähän saakka uskaltautunut ihmisten ilmoille, vaan on elänyt tuntemattomassa paikassa pesäkolossaan Kruununpuistossa.

Hiiden on houkutellut esiin Imitsin (Imatran kaupunkikeskustat ry) toiminnanjohtaja Pia Rantanen, joka jo muutaman vuoden ajan on miettinyt Imatralle omaa maskottia.

-Lähes kaikilla itseään kunnioittavilla kaupungeilla ja yhteisöillä on maskotti, Imatralla ei ole ollut. Oli luonnollista, että hahmo ja sen tarina liittyi vesistöön, Imatrankoskeen ja Kruununpuistoon. Näin Hiisi syntyi.

HIIDEN visuaalisesta toteutuksesta ovat vastanneet Tipi Taskinen ja Anni Laanti Ateljeteatrosta Helsingistä. Taskisen mukaan Hiiden puvun tekemiseen, suunnitteluun, materiaalien työstämiseen, etsimiseen ja ompeluun kului satoja työtunteja.

Rantasen mukaan Hiisi tulee ja menee vähän omia aikojaan. Kesän avauksen jälkeen Hiisi nähdään kukaties BB-viikolla, Muistojen ajoissa, joskus Kruununpuiston kierroksilla, mutta yhtä hyvin Hiiden voi bongata makailemassa Vuoksen rantakivellä aivan satunnaisestikin.

Hiisi on ensi näkemältä iso ja erikoinen. Hiittä ei ole valmistusvaiheessa testattu lapsilla. Rantanen uskoo, että lapset ja imatralaiset ottavat Hiiden omakseen. Hiisi on omalla suhinakielellään ainakin ilmoittanut pitävänsä Imatrasta ja imatralaisista, erityisesti lapsista.

-Sitä paitsi pelkääväthän lapset joulupukkiakin, mutta eivät Lordia, Rantanen naurahtaa.

IMATRAN Hiisi aiotaan myös tuotteistaa. Tästä päivästä lähtien Imatrankosken ravintoloissa voi nauttia Hiisi-juoman joko alkoholittomana tai vähän terästettynä. Leipomo Toivanen on puolestaan tehnyt Hiisi-leivoksen, Hiidenkiven.

-Tarkoitus on myöhemmin polkaista Hiidestä kotiseutupainotteinen satukirja lapsille. Hiidestä saataneen myös kännykkäsovellutus ja Hiisi alkaa pitää oma blogiaan verkossa ja löytyy jatkossa myös Facebookista. Hiiden verkkotuotantoon pääsee kätevästi Imitsin kotisivujen kautta.

Sieltä löytyy jo nyt Hiiden tarina ja Teemu Heikkisen Hiisi-runo.

KUVATEKSTI

Tenho Tiilikainen

Imatran Hiisi lupasi Pia Rantaselle uskaltautuvansa tänään Koskenpartaalle kesää juhlistamaan.

Koskenparras tänään

12.00 Tervehdys kesälle, kirkkoherra Arto Marttinen ja Imatran Nuorkauppakamari Liisa Marsio, musiikkia, Irti Teatterin makupaloja Robin Hoodista, Imatran maskotti esittäytyy.

13.00 Decadentos Teatteri Pejon, Pietari.

14.00 Muistojen Imatranajojen kisatytöt esittäytyvät.

14.30 Musiikkia; Gagarin.

16.00 Two Step?-?tanssii lasten kanssa.

17.00 Karelia Beat, pyöräilijät saapuvat.

18.00 Koskinäytös.

18.20 Karelia Beat.

19.00 Makupaloja tulevasta BB-festarista by DJ Marco.

21.00 Koskinäytös.

21.30 Pyöräilijöiden tervetulojuhla.

Hiisi-juoma

4 cl Koskenkorvaa

Bitter Lemonia

Loraus karpalomehua

Jäitä.

Alkoholittomassa versiossa Kossu jää pois.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen