Läpimurron partaalla

Namika solmi neljä uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Tuomo Reponen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Namika julkaisi neljä sopimuspelaajansa eilen. Uusina kasvoina Lappeenrannassa nähdään Antti Niskanen ja Tuomas Viertola. Omista kasvateista jatkosopimukset sorvattiin Anttoni Tapion ja Henri Välimaan kanssa. Niskanen siirtyy Namikaan ToPosta, jossa viime kausi kului penkin puolella polvivamman vuoksi. Ennen loukkaantumistaan mies toimi ToPon kapteenina, ja oli liigan suomalaispelaajien kärkitasoa.

-Kuntoutus on sujunut hyvin. Pelitilanteisiin asti en ole vielä päässyt, mutta yhdellä nollaa vastaan olen tehnyt melkein joka kerta korin, huumorimieheksi paljastuva Niskanen veistelee.

Pilkettä löytyy silmänkulmasta, mutta Lappeenrantaan mies on tullut tositarkoituksella. Opinnot väistyvät koripallon tieltä, jos siirto Helsingistä Lappeenrantaan ei onnistu.

-Tavoitteena on saada paljon voittoja joukkueelle. Henkilökohtaisesti haluan pelata tasaisen kauden. Ei sellaista, että yhtenä päivänä 20 pistettä, ja seuraavana täyttä sontaa, 25-vuotias mies ennakoi.

Äänekosken Huiman 1.divisioonajoukkueessa viime kauden pelannut Tuomas Viertola tehoili viime kaudella mukavalla 13,4 pisteen ottelukeskiarvolla. Nyt tavoite on jatkaa hyvää peliä myös liigatasolla.

-Viime kausi sujui onnistuneesti. Nyt haluan tehdä läpimurron myös liigassa. Koen, että Lappeenrannassa on hyvät puitteet siihen, Viertola kertoo.

Sekä Viertolalla että Niskasella on vuoden sopimukset Namikan kanssa. Mahdollisuudet pidempäänkin oleskeluun Saimaan rannalla ovat olemassa. Molemmat ovat vakuuttuneet toistaiseksi seuran toiminnasta.

-Jos kaikki menee hyvin, niin miksi ei, Viertola toteaa.

Namikan valmennuskaksikolle tehdyt neljä sopimusta ovat luonnollisesti iloinen asia. Lassi Tuovi ja Juha Sten uskovat uuden kaksikon olevan juuri sellaista, mitä Namika tarvitsee.

-Nämä kaverit olivat hankintalistalla ensimmäisenä, joten olemme enemmän kuin tyytyväisiä, Sten kertoo.

-Motivaatio pojilla on kohdallaan. Turha tänne olisi muuten tullakaan, jos ei ole halua ottaa uralla askelta eteenpäin, Tuovi jatkaa.

Myös omien nuorten jatko on valmentajien mieleen. Nuorten maajoukkueringissä olevat Tapio ja Välimaa ovat yhtälailla potentiaalisia läpimurron tekijöitä.

-Tuo antaa myös uskoa jatkoon, että omista junioreista voi nousta liigatasolle, Tuovi toteaa.

-On hienoa, että lahjakkuudet haluavat olla täällä. Se ei ole ollenkaan huono merkki, Sten mietiskelee.

KUVATEKSTI

Mika Stranden

Antti Niskanen (edessä) ja Tuomas Viertola odottavat ensi kautta hymyissä suin. Molemmilta on lupa odottaa läpimurtoa Korisliigassa.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen