Murhasarja alkaa sähkölaitoksen nurkalta

Kirjat

Leena Sallinen

Veli-Matti Lihavainen: Viimeinen palvelus Mediapinta 2012, 207 sivua Veli-Matti Lihavaisen rikosromaani Viimeinen palvelus alkaa takautumalla Taipalsaarelta. Ylikonstaapeli Leena Sallisen häät vievät Lappeenrantaan, jota Lihavainen esittelee insinöörin täsmällisyydellä, paikoin turhankin perusteellisesti. Toisaalta on kiva pysyä kartalla kun murhasarja juoksuttaa poliiseja ympäri kaupunkia.

Ensimmäinen murha tehdään Valtakadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä sähkölaitoksen nurkalla, toinen jonkun päivän päästä Pilotintiellä Kuutostien alittavassa tunnelissa, kolmas kesämökillä Nuijamaajärven rannalla.

Jokaisen murhan jälkeen tekijä ilmoittaa poliisille kirjeellä tehneensä uhrille viimeisen palveluksen.

Tapausten selvittely tuottaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja ihan luettavan tarinan. Välillä juoni kyllä meinaa hukkua yksityiskohtien runsauteen.

Poliisitkin sekoilevat sarjamurhaajaa jahdatessaan, mutta viimein syyllinen selviää. Sankariksi nousee rikoskomisario Jouni Vainio – the Great One, Vainio, on jälleen ratkaissut tapauksen.

Kirjassa on myös sivujuoni, jonka jälkipuheissa ylikonstaapeli Leena Sallinen osoittaa humaaniutensa. Muuten hän jää lupaavan alun jälkeen sivuosaan, ja kirjan lopussa Lihavainen passittaa kaimani eläkkeelle.

KUVATEKSTI

Silja Massa

Veli-Matti Lihavainen sijoittaa kirjojensa tapahtumat lappeenrantalaisille tuttuihin maisemiin.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen