Categories
Artikkelit

Estradin toiminta laajenee

Silja MassaLappeenranta. Taidekoulu Estradi laajentaa syksyllä toimintaansa. Opetusta tarjotaan entistä enemmän myös aikuisille.Yksi syksyn uutuuksista on Angst-ryhmä, jossa käsitellään tunteita laulun ja soiton keinoin. Ryhmässä saa laulaa tai olla laulamatta. Soitin voi olla vaikka harmonikka, viulu tai halko. Kaikki kelpaavat. Ryhmä on suunnattu nuorille ja aikuisille.— Viime aikojen kouluammuskelut ja muut tragediat kertovat siitä, että ihmiset voivat pahoin. Angst-ryhmässä voi luvallisesti purkaa negatiivisiakin tunteita. Siellä saa huutaa ja melskata. Kenenkään ei tarvitse lähteä ase kourassa lievittämään pahaa oloaan, kertoo taidekoulun rehtori Ritva Aalto.Sirkuslinja aloittaa syksyllä aikuisten aamuakrobatiatunnit. Tunnit kehittävät koordinaatiokykyä, voimaa, tasapainoa ja notkeutta. Harjoitukset sisältävät luustolle hyvää pomppimista.— Ryhmään ovat tervetulleita ihan tavalliset tallaajat, mitään erikoistaitoja ei tarvita, Aalto sanoo.Ryhmän vetäjänä toimii sirkuksen ja akrobatian ammattilainen Teemu Öhman.Vauvoille ja heidän vanhemmilleen on perusteilla vauvateatteriryhmä. Vauvateatterissa painotetaan visuaalisia elementtejä kuten värejä ja muotoja.Myös soitinopetus laajenee. Uutena instrumenttina koulu ottaa repertuaariinsa harmonikan.— Harmonikka on mielenkiintoinen soitin, joka palvelee loistavasti teatteria ja sirkusta. Toivottavasti kiinnostuneita oppilaita löytyy, Estradin tuottaja-taloudenhoitaja Leena Talasmo sanoo.Uusien ryhmien lisäksi vanhoihin ryhmiin otetaan uusia jäseniä. Erityisesti aikuisten improvisaatio- ja teatteriryhmiin kaivataan täydennystä. Impro- ja teatteriryhmissä rohkaistaan luovaan ilmaisuun ja vahvistetaan erilaisissa elämän tilanteissa tarvittavia esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.Ilmoittautumiset taidekoulu Estradin sirkus- ja teatterilinjoille 14.8. kello 16—19. Ilmoittautuminen musiikkilinjalle 15.8. kello 16—19 (Lapset 7—11 v. sekä aikuiset) ja 16.8. kello 16—19 (Nuoret 12—18 v.)

Silja Massa

Kirjoittaja: