SM-pronssi vierailla jaloilla

Aku Partanen taisteli 20 kilometrin kävelyssä pronssia. Puhti loppui hieman puolimatkan jälkeen.

Tuomo Reponen

LAHTI. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aku Partasen ilme maaliviivalla kertoi kaiken. Tuore SM-pronssimitalisti oli rättiväsynyt ja pyysi päästä istumaan.

-Kahdentoista kilometrin jälkeen tuntui siltä, ettei ole enää omat jalat alla, mies puuskutti.

Kahteentoista kilometriin asti kaikki sujui hyvin. Partanen meni menojaan yhdessä olympiakävijä Jarkko Kinnusen kanssa. Kaksikon takana oli reilusti tyhjää, ja näytti, että SM-kulta ratkaistaan heidän välillään. Sitten rupesi tökkimään.

-Alku tuntui tosi hyvältä. Sitten Jarkko rupesi kiristämään, enkä pystynyt yhtään vastaamaan. Vauhti pysähtyi kuin seinään, Partanen kuvaili.

Loput kahdeksan kilometriä olivat Partasen mukaan selviytymistaistelua. Hieman 15 kilometrin jälkeen myös takaa kirinyt Antti Kempas jätti miehen taakseen.

-Ei ollut siinäkään toivoa lähteä mukaan. Keskityin lähinnä katselemaan näkyykö neljäntenä olevaa kaveria missään, Partanen hymähti.

Pilvisessä säässä käyty kilpailu sijoittui aivan stadionin lähistöllä olevan puiston laitaan. Kierros oli melko lyhyt, ainoastaan kilometrin mittainen.

-Pääkopalle olisi parempi, jos kierros olisi pidempi. Ei se kuitenkaan vaikuttanut lopputulokseen, Partanen mietti.

Partanen jäi kisan voittaneelle Kinnuselle (1.26.17) yli kolme minuuttia. Ajanotto pysähtyi 1.29.52 kohdalla. Se ei tyydyttänyt miestä.

-Pronssiin olen tyytyväinen, mutta aikaan en. Kempas ja Kinnunen varmaan palautuivat vielä Lontoosta, joten olisi tässä ollut sauma parempaankin.

Lappeenrantalainen osui päätelmissään oikeaan. Jos oli väsynyt Partanen, oli sitä myös kilpailun voittanut Kinnunen.

-Lontoosta palautuminen on vielä vaiheessa. Kävely tuntui helpolta, mutta kuitenkin pahalta, Kinnunen pyöritteli.

Kinnuselle oli itsestään selvää lähteä puolustamaan Suomen mestaruuttaan. Hän pitää Kalevan kisoja tärkeänä tapahtumana.

-Kyllä tämä hienolta tuntuu. Voitto tuli, ja se on tärkein asia, hän summasi.

Kinnunen yritti repäistä Partasesta irti jo ensimmäisellä kympillä, mutta puhti ei riittänyt.

-Aku lähti pitämään hyvää vauhtia yllä. Pääsin tekemään rakoa, mutta sitten oli pakko hiljentää tahtia, hän kuvaili kilpailun kulkua.

Lopulta hän kuitenkin näytti kuka on kuka. Hymyillen maaliin saapunut mies vastaili kaiteeseen nojaten kysymyksiin jatkosuunnitelmista.

-Hengähdetään ja fundeerataan hetki.

KUVATEKSTI

Tuomo Reponen

Aku Partanen (oik.) ja Jarkko Kinnunen kävelivät tasatahtiin 12 kilometriä. Sitten Partaselta loppui jaloista puhti.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen