Asiakasmäärä yllätti HCS:n

Uusi hotellinjohtaja ei hätkähdä vaikeuksien täyttämää vuotta.

Harri Manskinen

RAUHA. Kylpylähotelli Holiday Club Saimaa päättää syyskuussa ensimmäisen tilivuotensa.

Vaikka kokonaisuus viikko-osakkeiden ja Villas -asuntojen myyntien ansiosta nousee plussalle, kylpylähotellin ensimmäinen tilivuosi jää miinukselle. Uuden luominen on vaatinut veronsa ja vilkkaan vuoden jäljiltä Jukka-Pekka Pajunen on jo kolmas hotellinjohtaja Tarja Kontion ja Jussi Valtolan jälkeen.

-Käytännössä toinen, sillä Jussi Valtolan kanssa sovittiin alun perinkin, että hän on mukana vain hetken ja palaa konsernissa muihin tehtäviin, täsmentää Holiday Club Resortsin aluejohtajana HC Saimaan näppeihinsä ottanut Pajunen.

Pitkään Holiday Club-konsernia palvellut Pajunen ei ole eilisen teeren poikia matkailualalla. Kun tilanne on vaatinut vahvaa johtajuutta ja kokemusta, toimitusjohtaja Vesa Tengman on lähettänyt luottomiehensä matkaan ”niin pitkäksi aikaa kuin tilanne sitä vaatii”.

Viimeksi Pajunen laittoi palaset kohdalleen Ruotsin Åressa vuosina 2009-2010, ja on jo ehtinyt analysoida kylpylähotellin vaikeaa alkutaivalta.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että hyvä käyttöaste on useiden ongelmien takana.

-Asiakasmäärät yllättivät meidät. Lisäksi meillä on ollut tiettyä hankaluutta kiinteistön kanssa.

Hotellinjohtaja ei osoittele henkilökuntaa. Suuren talon palveluprosessit eivät ole olleet vaaditulla tasolla.

Asiakaspalaute on välillä ollut kiukkuista ja Pajunen myöntää virheet.

-Monet ongelmat ovat liittyneet palveluun. Paikat olivat uusia ja henkilökunta oli uutta. Hyvänä päivänä palvelemme täällä vaikka kuninkaallisia, huonona päivänä kylmän oluen tarjoaminen tuottaa hankaluuksia, hän kärjistää.

-Tavat toimia eivät olleet kunnossa, kun toiminta käynnistyi heti täysille saleille. Ehkä avasimme vähän keskeneräisenä. Taloa ei saatu ajoissa kuntoon.

Rauhan alueen kokonaiskehittämisestä sopimuksen tehnyt Miriensis on ollut tänä vuonna ikävissä otsikoissa.

Toimitusjohtaja vaihtui viime viikolla, ja Miriensiksen kasvona ollut projektipäällikkö sai myös mennä. Lyövätkö ikävät puheet leimaa Holiday Club Saimaaseen?

-Meillä on ollut läheinen suhde ja yhdessä pyrimme ratkaisemaan ongelmia. Olen varma, että viiden vuoden kuluttua puheet ovat unohdettuja asioita. Kun saamme ympäristön valmiiksi, tästä tulee fantastinen alue.

Pajunen maalaa HC Saimaalle kasvumaisemaa.

Kun petipaikkoja on nyt 1?400, viiden vuoden kuluttua puhutaan jo 2?000-2?500 vuoteesta. Viikko-osakkeiden määrä nelinkertaistuu ja nousee 200:n tuntumaan. Nykyisten 30 Villas-asunnon määrä kaksinkertaistuu.

-Puistoalue on valmis ensi vuonna ja hyvässä kunnossa olevalla golfkentällä myydään 20?000 kierrosta vuodessa.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Jukka-Pekka Pajunen esitteli areenan näkymää viime viikolla. Kenkä- ja laukkumessut loivat hotelliin kansainvälistä tunnelmaa. -?Tällaisia tapahtumia me haluamme tänne ympäri vuoden, sanoo Pajunen.

Kirjoittaja:
Harri Manskinen